Beter Ysselsteyn troeft zwak MVC af

MAASBREE –  MVC’19 heeft kansloos verloren van een zakelijk, maar efficiënt voetballend Ysselsteyn. Het tactisch plan van trainer Ruud Jenniskens is bekend. Geen slagen op middenveld leveren, maar vanuit de eigen defensie snel het spel verplaatsen naar de aanvallers. MVC’19 had geen verweer tegen dit voetbal. In de lucht waren de MVC-ers kansloos en wat betreft duelkracht waren de Maasbreese voetballer ook onmachtig. De 4-1 nederlaag was terecht.

Ysselsteyn kreeg na miscommunicatie in de Maasbreese defensie een vrije trap in de 8e minuut. De niet harde, maar wel  zuivere vrije trap verdween in de benedenhoek. Doelpuntenmaker  was Dennis Teunissen, die een ware kwelgeest was voor de Maasbreese defensie door zijn beweeglijkheid, maar ook zijn duelkracht. MVC’19 probeerde daarna tegengas te geven, maar Ysselsteyn gaf MVC’19 nauwelijks kans om via de flanken aan te vallen. Zo werd de toevoer naar Ron van den Kerkhof afgesloten. MVC’19 kreeg slechts sporadisch kansen, terwijl alle hoge ballen in de Maasbreese defensie aan de basis stonden van kansen van de gasten.

MVC-er Clim Moonen: mooie assist, maar ook nederlaag. Foto: Math Geurts Fotografie

Toch kwam MVC’19 in de 30e minuut aan de gelijkmaker. Een fraaie voorzet van Clim Moonen werd mooi ingekopt door Ron van den Kerkhof. Nog geen twee minuten later stond het 1-2.  Boy Geerets scoorde deze goal. Wim Vaessen de Maasbreese assistent-scheidsrechter  had voor buitenspel gevlagd, maar nadat  scheidsrechter Kerkhof zijn verweer aangehoord had keurde hij het doelpunt goed. MVC’19 was aangeslagen. In de 44e minuut werd MVC-er Jaap Bruijnen gevloerd door een Ysselsteyn-speler op het middenveld, maar liet de scheidsrechter doorspelen. Dat had fatale gevolgen. De overtreding van Lano Engels op Dennis Teunissen was penaltyrijp. De terechte toegekend strafschop werd verzilverd door Martijn Janssen. Een aangeslagen MVC’19 zocht het kleedlokaal op.

Wie had gehoopt dat MVC’19 wils- en veerkracht na rust zou tonen, kwam bedrogen uit. MVC’19 wilde wel, maar kon niet. Ysselsteyn kreeg zelfs de beste kansen na rust.MVC’19 speelde een van zijn mindere wedstrijden. Ogenschijnlijk verlamt het spel van de gasten MVC’19.  Je had het gevoel, dat het eerder 1-4 zou worden dan 2-3. Pas in de slotminuut werd het 1-4, toen MVC- keeper Stan Caris een onnodige penalty veroorzaakte. Dennis Teunissen kon zijn terugkeer van wintervakantie met een tweede treffer op luisteren.

MVC’19, dat ook de komende weken niet kan beschikken over de geblesseerden Joost Hesen en Rob Custers, zal zondag tegen FCV in t Ven uit een ander vaatje moeten tappen, want  anders dreigt er verlies tegen hekkensluiter FCV, dat vijf wedstrijden minder heeft gespeeld dan MVC’19 en vreemd genoeg evenveel verliespunten heeft dan de ploeg uit Maasbree. Het gaat spoken in ’t Ven. Laat het geen “Jaomerdal” voor MVC’19 worden.