Gehavend MVC’19 boekt moeizame zege op Maarheeze

Auteur: Theo Tielen

MAASBREE – MVC’19 heeft een moeizame zege geboekt op laagvlieger Maarheeze. MVC’19 miste 8 basisspelers door blessures, de invallers van MVC’19-2 en MVC’19-JO19-1 scoorden zonder uitzondering een ruime voldoende.

MVC’19  begon sterk aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten moest de Maarheeze-keeper, die een uitstekende wedstrijd keepte al 3 keer handelend optreden op inzetten van Ron Van den Kerkhof en Clim Moonen. Na een kwartier nam Maarheeze langzaam het initiatief over, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Toch was het MVC’19  dat in 37e minuut op voorsprong kwam door een benutte penalty van Ron Van den Kerkhof. Deze strafschop werd gegeven na een lichte overtreding op Bart Houben. MVC ‘19 leefde weer op en kreeg nog voor rust enkele kansen via Bart Houben en Ron Van den Kerkhof.

MVC’19-doelman Stan Caris in de verdrukking. Foto: Math Geurts Fotografie.

De tweede helft was om snel te vergeten. Maarheeze kreeg diverse kansen mede door slap verdedigen aan MVC’19-zijde. De goed keepende Stan Caris stond diverse malen een treffer van de gasten in de weg. MVC’19 knokte zich op karakter naar het einde van de wedstrijd. Invaller Koen Boots scoorde nog bijna de 2-0 met een halve omhaal. 1-0 werd uiteindelijk de eindstand. De zege was nauwelijks verdiend, maar MVC’19 heeft dit seizoen de kwaliteit ontwikkeld om ook slechte wedstrijden te kunnen winnen.

Door deze overwinning volstaat volgende week tegen HBSV een gelijkspel om deelname aan de nacompetitie veilig te stellen. Bij een nederlaag is MVC’19 afhankelijk van de resultaten van Baarlo en Oranje-Zwart. De wedstrijd wordt zondag in Hout-Blerick gespeeld en begint om 14:30 uur