Gouden wissel beslist ondermaatse derby

Auteur: Mat Nellen

BAARLO – Mathijs de Vogel stond pas een minuut in het veld, toen hij in de 82e minuut een van de weinig goede Baarlose voorzetten succesvol afrondde. Dat betekende de beslissing in  een ondermaatse derby, waar beide aanvalslinies niet uitblonken in het scheppen van kansen. Eigenlijk hadden beide ploegen geen recht op een punt, maar had een gelijkspel de verhoudingen in het veld beter weergegeven. Baarlo is nu gedeeld koploper en MVC’19 gedeeld hekkensluiter. Een wedstrijd om snel te vergeten.

MVC’19 begon overigens goed aan het duel. Joris Timmermans had na drie minuten de Maasbreese ploeg op een 1-0 voorsprong moeten schieten, maar hij faalde in de afwerking. MVC’19 was in de eerste helft  de betere ploeg, maar in aanvallend opzicht was de Maasbreese ploeg machteloos. Dat gold overigens ook voor de thuisclub. De cornerverhouding in de eerste helft sprak boekdelen: 7-1 in Maasbrees voordeel.

Boeiend duel MVC-19 speler Erik Schoof (rechts) en Baarlo-speler Tayo Janssen (links).Foto:  Math Geurts Fotografie.

Na de pauze was Baarlo iets dreigender en werd die cornerverhouding redelijk gelijk getrokken. Beide ploegen haalden niet  hun normale niveau. Er was sprake van teveel toevalsvoetbal. Het was duidelijk, dat de ploeg die het eerste doelpunt zou maken, spekkoper zou zijn. Invaller Mathijs de Vogel was een gouden greep van Baarlo-trainer Rob Geenen. Beide trainers wisselden overigens drie spelers gedurende de wedstrijd. Aan Maasbreese zijde moest al voor de wedstrijd de in de warming up geblesseerde Django Peeters vervangen worden door Quinten Ambaum. Gedurende de wedstrijd moest trainer Erik van Rooij  een beroep doen op Rick Haenen, Daan Peters en Lano Engels. De gelukkigste ploeg won in Baarlo. In de slotminuut ontsnapte Baarlo aan een strafschop, toen een duidelijke overtreding van een Baarlo-verdediger in  het strafschopgebied op  MVC’19 aanvaller Daan Peters niet werd bestraft door scheidsrechter Billekens. Een geval van de wet van Murphy.

MVC’19 zit na twee wedstrijden in de hoek waar de klappen vallen. Komende zondag 8 oktober komt het ook nog puntloze Budel op bezoek. Deze zespuntenwedstrijd moet  gewonnen worden, maar dan moet MVC’19 uit een ander vaatje tappen, want in Baarlo presteerde de ploeg ondermaats.