MVC’19 bekert moeiteloos door

Derde klasser MVC’19 heeft ook haar derde bekerwedstrijd in de poule gewonnen. Vierde klasser Bieslo  werd na een slowstart moeiteloos 4-1 geklopt. Wanneer de Maasbreese ploeg, die door blessures en vakanties enkele basiskrachten misten, na de rust zuiniger met haar kansen was omgesprongen dan had er een monsterscore ingezeten, maar dat had de positieve Beeselse ploeg van trainer Huub Joosten niet verdiend.

Bieslo begon overigens goed in Maasbree. In de 17e minuut opende de gasten door Van Deuzen die een Maasbreese defensiefoutje afstrafte. Binnen acht minuten herstelde MVC’19 de krachtsverhoudingen. In de 20e minuut scoorde Rob Custers fraai met een afstandsschot. Ron van den Kerkhof maakte in de 25e minuut de tweede Maasbreese treffer. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamer opzoeken.

marcodaniels

Marco Daniëls (midden) was een ware kwelgeest voor de Bieslo-ploeg. Foto: Math Geurtsfotografie.

In de rust had MVC’19 trainer Pat Cox, Jaap Bruijnen en Frank Haenen vervangen door Ian Boots, Jakub Kozyra en good-old Luc van den Kerkhof.  In de 46e minuut gooide Marco Daniëls de wedstrijd op slot. Dat deed hij met een boogschot. De wedstrijd, die in een verzengende hitte werd gespeeld, leek als een nachtkaars uit te gaan. Zeker toen de Maasbreese aanvallers verzuimden de vele kansen in doelpunten om te zetten. In de 88e minuut stelde Ron van den Kerkhof de eindstand vast op 4-1. MVC’19 plaatste zich ongeslagen voor de volgende bekerronde.

Zaterdag 3 september  opent MVC’19 om 19.00 uur de competitie. De Maasbreese ploeg gaat op  bezoek bij een van de titelkandidaten Sparta]18 in Sevenum. Wedstrijden die altijd veel spektaklel bieden. Vorig seizoen startte MVC’19 met een kleine nederlaag tegen de Sevenumse ploeg, maar wist MVC’19 in Sevenum te winnen. Een echte derby. Beide ploegen zullen zeker voor de volle winst gaan.