MVC’19 gaat kopje onder tegen feller HBSV

HBSV heeft in eigen huis MVC’19 op de harde feiten gedrukt. MVC’19 laat zich te gemakkelijk aftroeven in de duels. Vooral  in de eerste dertig minuten van de eerste helft en het eerste kwartier van de tweede helft strafte HBSV meedogenloos Maasbreese individuele fouten af. De 5-3 overwinning van HBSV is verdiend te noemen. Het publiek was de grote winnaar, want er deden zich veel hachelijke momenten voor de beide doelen voor.

HBSV schoot fel uit de startblokken. MVC’19 verloor de slag op het middenveld en de Maasbreese defensie moest overuren maken. De Maasbreese aanvallers lagen aan de ketting bij de HBSV-verdedigers. Aan de hand van de uitblinkers Danny Kraus, Daan van Lare, Stan Hovens en Moreno Walda werd MVC’19 zwaar onder druk gezet. Moreno Walda zette HBSV verdiend op voorsprong in de 15e minuut. Met een beauty van een doelpunt verdubbelde Danny Kraus de voorsprong na 18 minuten. Pas nadat de HBSV-storm na dertig minuten was uitgeraasd, kwam MVC’19 aan aanvallend voetbal toe. Een perfecte voorzet van Marco Daniëls werd door Ron van den Kerkhof ingekopt. MVC’19 kwam zelfs vlak voor rust nog bijna op 2-2, toen Ron van den  Kerkhof  op doel knalde, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.

180916-hbsv-mvc-025

MVC’19-speler Clim Moonen wordt afgetroefd door HBSV-speler Kevin Janssen. (Foto: Math Geurts Fotografie)

MVC’19 wilde na rust op jacht gaan naar de gelijkmaker. Er werd feller gespeeld, maar tussen de 55e en 63e minuut gaf MVC’19 zo gemakkelijk drie doelpunten weg, dat HBSV kon uitlopen naar 5-1.. De Maasbreese defensie leek een gatenkaas. Danny Kraus (2) en Moreno Walda pakten deze cadeaus gretig uit. HBSV leek op weg naar een monsterscore, maar  MVC’19- doelman Tim van Renselaar voorkwam erger door enkele goede reddingen. HBSV raakte vermoeid en MVC’19 realiseerde zich, dat  ook HBSV kwetsbaar was. De ingevallen Joris Timmermans en Bart Crienen zorgden voor nieuw elan in de Maasbreese ploeg. In de 71e minuut scoorde Ron van den Kerkhof zijn tweede treffer. MVC19  kreeg voldoende kansen, maar keeper Jules Peeters verstond zijn keepersvak. In de 88e minuut maakte Joris Timmermans de 5-3. Een verdiende nederlaag voor MVC’19.

Net als vorig seizoen heeft MVC’19 na drie wedstrijden een punt. Komende zondag moet het roer om. Tegen het wisselvallige Rood Wit’62 uit Helmond moet in Maasbree gewonnen worden. De spelers weten dat het beter kan en moet. Vanaf de eerste tot de laatste minuut met passie en inzet strijden voor de overwinning met zijn allen. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Maasbree.