MVC’19 maatje te groot voor Panningen

Derde klasser MVC’19 heeft op overtuigende wijze het naar de vierde klasse gedegradeerde Panningen verslagen. Na een ruststand van 4-1 in Maasbrees voordeel werd het uiteindelijk 6-1. MVC’19 staat met een been al in de volgende bekerronde.

Panningen begon goed aan de wedstrijd en kreeg de eerste kansen.  In de 11e minuut kreeg de thuisclub een penalty. Ilias Amhaouch verzilverde dit buitenkans. MVC’19, dat door vakanties en blessures enkele vaste krachten miste, besliste vervolgens in twaalf minuten tijd. In 13e minuut scoorde de uitblinkende Marco Daniëls. Zijn acrobatische omhaal was van wereldklasse. Twee minuten later  werd het 1-2 door routinier Rick  Haenen, die een vloeiende combinatie afrondde.  Aanvoerder Ron van den Kerkhof nam in de 20e minuut de derde Maasbreese treffer voor zijn rekening. Na een fraaie solo vanaf de middenlijn door de Panningse defensie  bepaalde Rob Custers in de 25e minuut de ruststand op  1-4.

Panningen kwam met goede voornemens na rust uit de kleedkamer, maar aanvallend kon Panningen geen vuist maken, terwijl de Panningse defensie alle zeilen moest bijzetten om een monsternederlaag te voorkomen. In de 60e minuut werd het 1-5 door Marco Daniëls.  De ingevallen Luuk Kempen  tekende  in de 80e minuut voor de 1-6.

Zaterdag 27 augustus speelt MVC’19 om 18.30 uur in Maasbree tegen vierde klasser Bieslo. De derde bekerwedstrijd wordt de generale repetitie voor het eerste competitieduel tegen Sparta’18.