MVC’19 pakt op karakter een punt

Na 13 minuten keek MVC’19  tegen een 2-0 achterstaan aan tegen koploper SJVV uit de Deurnese St. Jozefparochie.  Uiteindelijk sleepte MVC’19 een kostbaar punt in de wacht

MVC’19 opende de schermutselingen in de 4e minuut met een fraai afstandsschot van Joris Timmermanst, dat door keeper Mike Mirer van SJJV werd gestopt. De zeer efficiënt spelend koploper trok vervolgens het initiatief naar zich toe. In de 5e minuut werd SJVV in het zadel geholpen door een ongelukkig eigen doelpunt van Paul van den Kerkhof. SJVV had een extra aanvallend wapen in de persoon veelvuldig oprukkende linkervleugelverdediger Dennis Bouwmans, die een gevaarlijk koppel vormde met de linkerspits Thijs Mattheij. De SJVV-middenvelders troefden in die beginfase de Maasbreese middenvelders af. In de 13e minuut verdubbelde de mee opgerukte aanvoerder Teun van Mullekom de voorsprong. MVC’19 moest evenals tegen Rood Wit’62 een vroege achterstand incasseren.

De Maasbreese ploeg werd weer in het zadel geholpen door SJVV-keeper Mike Mirer in de 28e minuut. Op knullige wijze vloerde hij Ron van den Kerkhof in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door Ron van den Kerkhof verzilverd. MVC’19  nam het initiatief over. Met de 1-2 achterstand ging de rust in.

091016-mvc-sjvv-015

MVC’19 verdediger Frank Haenen moest flink aan de bak tegen SJVV. (Foto: Math Geurts Fotografie)

In de tweede helft een herboren MVC’19. De slag op het middenveld werd gewonnen met aanvallende hoofdrollen voor Marco Daniëls en Daan Peters, terwijl Bart Crienen en Joost Hesen de defensieve taken voor hun rekening namen. Verdedigend stond MVC’19 beter.  Joris Timmermans benutte zijn snelheid optimaal  en Ron van den Kerkhof maakte meters in de spits. SJVV werd in de defensie gedrukt. Een regen aan corners mocht MVC’19 nemen. Dat leverde vele kansen op. Keeper  Mike Mirer moest overuren maken. Hij verrichtte minimaal vijf grote reddingen en mocht van geluk spreken, dat  Marco Daniëls op de paal knalde. Rick Haenen en Rob Custers werden nog in het veld gebracht. De verdiende gelijkmaker wilde, maar niet vallen. Na een goede voorzet van Rob Custers kon Ron van den Kerkhof in de blessuretijd de tweede Maasbreese treffer scoren. Een dik verdiend punt voor MVC’19.

Komende zondag komt Stormvogels’28 uit Siebengewald op bezoek in Maasbree. Weer een tegenstander van formaat. Wil MVC’19 aansluiting met de middenmoot krijgen, dan moet er gewonnen worden .De wedstrijd begint om 14.30 uur.