Onnodige en ongelukkige nederlaag MVC’19

MAASBREE – Na een even onnodige als ongelukkige derde nederlaag tegen Budel op rij deelt MVC’19 puntloos de laatste plek met Maarheeze en Helmondia in de 3e klasse C. Gezien de enerverende slotfase hadden de mannen van trainer Erik van Rooij een gelijkspel verdiend. De Maasbreese ploeg ontbeert momenteel een beetje geluk.

De wedstrijd tegen Baarlo was MVC’19 niet blessurevrij  doorgekomen. Job Peeters, Django Peeters en Joost Hesen ontbraken, terwijl Erik Schoof niet helemaal  fit aan de start verscheen. Joris Timmermans moest uit nood beginnen als rechtervleugelverdediger, wat hij overigens uiterst verdienstelijk deed. Beide ploegen kregen in de beginfase geen kansen. Het openingsdoelpunt  van de 18-jarige Luc Nouwen kwam in de 25e minuut uit de lucht vallen. Maasbrees balverlies op het middenveld gaf de Brabander een zee van  ruimte in het hart van de Maasbreese defensie, die hij optimaal benutte. Een paar minuten later voorkwam keeper Stan Caris een zekere Budelse treffer. Op een kleine kans van Quinten Ambaum na, kreeg MVC’19 weinig kansen. Toch leek MVC’19  op 1-1 te komen, maar Daan Peters zag  zijn inzet gekeerd door Budelkeeper Dennis van Gils. Voor rust viel Eric Schoof geblesseerd uit.

Clim Moonen ontwijkt een tackle van de tegenstander. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na de pauze leek Ron van den Kerkhof de 1-1 te maken in de 60e minuut, maar zijn goed genomen vrije trap ketste via de binnenkantpaal weer het veld in. MVC’19 leek de genadeklap te krijgen toen het fellere Budel in de 70e minuut de 0-2 op een presenteerblaadje kreeg aangereikt . Frank Haenen speelde te kort terug op keeper Stan Caris. De ingevallen Dennis Verstraeten profiteerde. MVC’19 begon aan een wanhoopsoffensief. Joris Timmermans was naar de frontlinie verhuist en de ingevallen Paul van den Kerkhof en Bart Crienen gaven de ploeg nieuwe impulsen. Bart Crienen  kon na een mooie pass van Daan Peters de aansluitingstreffer in de 85e minuut scoren. MVC’19 zette de Budelse defensie onder druk. In de 89e minuut leek Ron van den Kerkhof de verdiende gelijkmaker te maken  maar keeper Dennis van Gils stopte op wonderbaarlijke wijze de kopbal van de Maasbreese spits. De 2-1 nederlaag kwam hard aan in het Maasbreese kamp.

Komende zondag moet MVC’19 op bezoek  bij het ongeslagen Merefelldia in Nederweert. Er zullen punten gehaald dienen te worden.