Overtuigende bekerwinst MVC’19

MAASBREE –MVC’19 heeft op overtuigende wijze de 3e ronde van de districtsbeker behaald. FCV uit de Venlose buurtschap ’t Ven werd op een forse 4-0 nederlaag getrakteerd. MVC’19 nam duidelijk revanche voor de 2-5 nederlaag  in  de competitie

Trainers Roland Heger (FCV) en Erik van Rooij (MVC’19) gaven enkele spelers bewust rust en kampten ook nog met enkele blessures . MVC’19 domineerde het eerste kwartier en kwam verdiend op voorsprong door Django Peeters, die een mooie Maasbreese combinatie afrondde. Vervolgens probeerde FCV de bakens te verzetten. Vooral Richie Hermans was een ware kwelgeest voor de Maasbreese verdediging. De afwerking bij de gasten uit Venlo was tijdens deze wedstrijd onder de maat. Vlak voor rust bracht aanvoerder Ron van den Kerkhof MVC’19 op 2-0, toen hij goed de diepte in  werd gestuurd . FCV-captain Yves Peeters zag de Maasbreese aanvoerder koel scoren.

Met de 2-0 voorsprong voor MVC’19 gingen beide teams rusten. Na de pauze waren beide trainers genoodzaakt drie maal te wisselen. Youri Daniëls, Bart Houben en Ian Boots kregen aan Maasbreese zijde speelminuten, terwijl routinier Luc Kempen, zelfs in de basis was begonnen. MVC’19 bleef lekker combineren en tankte zelfvertrouwen. In de 67e minuut besliste Ron van den Kerkhof de wedstrijd door zijn tweede treffer.  De mooiste treffer bewaarde MVC’19 tot de 79e minuut, toen Paul van den Kerkhof op fraaie wijze  een assist van Ron van den Kerkhof afrondde. Hij schoot met links via onderkant lat binnen .Scheidsrechter van Heugten uit Asten liet beide ploegen voetballen en dat kwam de wedstrijd ten goede. Een verdiende zege voor MVC’19, die iets te hoog uitviel.

MVC’19 maakte een gedreven indruk. De wil om te winnen straalde van de ploeg af. Zondag 19 november  moet MVC op bezoek bij IVO in Velden. Een sleutelduel, dat gewonnen moet worden. De  goed trainende Maasbreese ploeg zette tegen FCV in de beker de stijgende lijn voort. Een overwinning in Velden zou een mooie beloning zijn.