Overtuigende zege MVC’19 in Helmond tegen MULO

HELMOND – MVC’19 heeft in Helmond na rust genadeloos toegeslagen. Na een snel verkregen voorsprong in de eerste helft hield MVC’19 de gelederen dicht tot de rust om vervolgens vrij eenvoudig tot een 5-0 voorsprong uit te lopen. Door de derde zege op rij heeft MVC’19 aansluiting met de middenmoot gekregen.

De Helmondse ploeg is een mix van ervaren krachten en jeugdige talenten, die voetballend tot resultaat willen komen. Bekendste Helmondse speler is de 30-jarige ervaren keeper Jaap Janssen, inderdaad de broer van FC Utrecht aanvoerder Willem Janssen. MVC’19 schoot fel uit de startblokken. Vooral over de flanken was MVC’19 levensgevaarlijk. Dat resulteerde in de 3e minuut al in de openingstreffer van Joris Timmermans, die werd ingeleid door goede acties van Ron van den Kerkhof en Daan Peters. MVC’19 dat weer een sterk opererend geheel vormde met een middenveld, dat opofferingsgezind speelde en zowel verdedigend als aanvallend voor de goede ondersteuning zorgde. MULO kreeg na tien minuten meer grip op de wedstrijd en bouwde een veldoverwicht op. Hoewel er diverse scrimmages volgde in het Maasbreese strafschopgebied, bleef MVC’19 overeind mede door het goede keeperswerk van Stan Karis en de scherp verdedigende MVC-verdedigers. Nadat het  hardwerkende MULO was uitgeraasd en misschien wel een treffer had verdiend, kreeg MVC’19 vijf minuten voor rust weer meer grip op de wedstrijd. Vlak voor rust was linkervleugelverdediger Erik Schoof dicht bij de tweede Maasbreese treffer, maar hij schoot van afstand tegen de paal.

Na de pauze moest MULO nog meer het accent op de aanval te gooien. Dat speelde MVC’19 in de kaart, want de snelle omschakeling van verdedigen naar aanvallen is  MVC’19 op het lijf geschreven. Met een perfecte uittrap stond doelman Stan Caris in de 55e minuut aan de wieg van de tweede  Maasbreese treffer. Ron van den Kerkhof zette deze assist om in de tweede treffer door met links de bal om de Mulo-goalie heen te krullen. De gaten tussen de linies werden steeds groter. In de 62e minuut viel definitief de beslissing. Een mooie vrije trap van Daan Peters werd door Ron van den Kerkhof ingekopt  Invaller Rob Custers maakte met een wereldgoal in de 71e minuut de 0-4, terwijl in de 87e minuut de ook ingevallen Django Peeters de 0-5 op het scorebord zette. Complimenten voor de sportieve Helmondse ploeg, die niet opgewassen was tegen een efficiënt voetballend MVC’19, dat vol passie streed. De Maasbreese ploeg had nog ruimer kunnen winnen. Ook een compliment aan scheidsrechter van Dalen die op puike wijze dit sportieve duel floot.

MVC’19  moet donderdagavond 7 december in Helmond voor de beker spelen tegen Oranje Zwart. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Zondag 10 december is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Het altijd lastige HBSV uit Hout-Blerick komt op bezoek met oud-VVV-er Ken Leemans in de gelederen. Deze wedstrijd begint overigens al om 14.15 uur. Bij winst verstevigt MVC’19 haar positie in de middenmoot