SC Irene troeft MVC’19 op alle fronten af

SC Irene was in Maasbree een maatje te groot voor MVC’19. Aan de 2-0 zege van SC Irene viel niets af te dingen. SC Irene liet zien, dat de ploeg een potentiële kampioenskandidaat in de 3e klasse C. De mix van jeugdig elan en talent enerzijds en veel routine anderzijds is ideaal.

Het Tegelse trainerscollectief Twan Hol- Ferdie Heijmans en Theo van den Berg had hun ploeg goed ingesteld. Uitgaande van eigen kracht  drong SC Irene haar spel op. De Maasbreese spelers moesten op hun tenen lopen. De slag op het middenveld werd door MVC’19 verloren. In duelkracht werd de Maasbreese ploeg afgetroefd en de Maasbreese aanvallers lagen aan de ketting bij de Tegelse verdedigers. De Maasbreese achterhoede moest overuren maken,. Gelukkig dat doelman Tim van Renselaar in topvorm stak, anders had  de score nog hoger kunnen uitvallen.

110916-mvc-irene-019

MVC’19- speler Eik Schoof vocht felle duels uit. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Het was niet vreemd, dat de Tegelse ploeg in de 20e minuut op 1-0 kwam. Uitblinker Ferdi Janssen scoorde fraai.  MVC’19 kon aanvallend geen vuist maken. Na de pauze hetzelfde spelbeeld, maar door de vermoeidheid hoopten het aantal overtredingen zich op. Het werd een slijtageslag, die de nodige blessures opleverden aan beide zijden. Pas in de 65e minuut viel de eerste echte kans voor MVC’19 te noteren. Rob Custers brak door. Zijn goed schot werd fantastisch gepareerd door SC Irene-keeper Davy Dorssers.   De wedstrijd werd definitief beslist in de 82e minuut, toen de ongelukkig spelende Joost Hesen  in eigen doel schoot. MVC’19 wilde wel, maar kon geen vuist maken tegen een veel beter SC Irene.

Zondag 18 september gaat MVC’19 op bezoek bij het altijd lastige HBSV. Kan de aangeslagen Maasbreese ploeg zich herstellen van de slijtageslag?