Spectaculaire eerste zege MVC’19

Met bloed, zweet en tranen heeft MVC’19 de eerste overwinning van het seizoen behaald. Na een 1-3 ruststand wist MVC’19 fantastisch terug te komen na rust en met 4-3 het goed voetballende Rood Wit’62 te verslaan.

In de beginfase zag het er niet naar uit, dat MVC’19 de eerste overwinning zou behalen. De Helmondse ploeg strafte genadeloos fouten af aan Maasbreese zijde. Mike Bruinen zette de gasten op een 1-0 voorsprong. In de 27e minuut was Chahid Mezziani, een van de uitblinkers aan Helmondse zijde, die de tweede treffer kon scoren. Toen Stephan van de Water in de 33e minuut een penalty benutte, leek MVC’19 op weg naar een derde nederlaag. Tot overmaat van ramp vielen Erik Schoof en Rob Custers geblesseerd uit. MVC’19 kwam beter in de wedstrijd in de slotfase van de eerste helft. De ploeg werd mede in het zadel geholpen, toen Rick van Lieshout na een grove charge op Marco Daniëls door scheidsrechter Engelen uit Belfeld uit het veld werd getuurd. Het was invaller Willem Holthuijsen, die MVC’19 de weg wees. Zijn voorzet werd door de Helmondse verdediger Thijs van Rijt in de 44e minuut in eigen doel gewerkt.

djangopeeters

Matchwinnaar Django Peeters (archieffoto: Math Geurts Fotografie)

Na de pauze een herboren MVC’19. Vanaf de eerste minuut werd Rood Wit’62 teruggedrongen. De  slag op het middenveld werd gewonnen en de behendige Helmondse aanvallers lagen beter aan de ketting van de Maasbreese defensie. Aanvallend werden kansen geschapen, maar in eerste instantie hield keeper Rob van Lieshout  goed stand. In de 62e minuut verzilverde Ron van den Kerkhof een penalty. MVC’19 bleef geloven in de winstkansen en kreeg in de 70e minuut loon naar werken. Met een omhaal scoorde Ron van den Kerkhof de gelijkmaker. Aangemoedigd door de MVC’19 8 =spelers op het terras ging MVC’19 op zoek naar de winnende treffer. Na een goede voorzet van Joris Timmermans stond Django Peeters in de 89e minuut op de juiste plek om de 4-3 op zijn naam te schrijven. Vervolgens kreeg MVC’19 nog voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar dat mislukte. In de blessuretijd kreeg Rood Wit’62 nog kansen op de gelijkmaker, maar keeper Tim van Renselaar wist met mooie reddingen de gelijkmaker te voorkomen.

Een verdiende zege, die vooral na rust met veel inzet en passie werd gepakt.  Deze zwaarbevochte zege moet MVC’19 als team stimuleren om met zelfvertrouwen op bezoek te gaan in Baarlo. Zondag 2 oktober staat deze derby om 14.30 uur op het programma. Een mooi affiche.