Tim van Renselaar pakt punt voor MVC’19

MVC’19 ging voor drie punten naar Liessel, maar mocht na afloop tevreden zijn met een zwaarbevochte punt. Cruciaal was de 60e minuut. MVC’19-keeper Tim van Renselaar legde de gevaarlijkste Liessel-speler Luuk Engels  In het strafschopgebied neer. De door scheidrechter de Graaf terecht toegekende strafschop werd genomen door Luuk Engels. Tim van Renselaar stopte de strafschop met een katachtige redding. In het verdere verloop van de wedstrijd bleef de Maasbreese goalie een betrouwbare sluitpost. Na afloop koesterde MVC’19 het zwaarbevochte punt.

MVC’19 had zich voorgenomen met goed verzorgd voetbal Liessel te bestrijden. Fysiek is Liessel moeilijk te bestrijden. De speelwijze is helemaal afgestemd op de 25-jarige centrumspits Luuk Engels, die sterk in de duels is. Gelukkig trof hij in de Maasbreese centrumverdediger Paul van den Kerkhof een gelijkwaardige opponent. MVC’19  had veel moeite met de opportunistische speelwijze van de thuisclub, die fysiek meer in de melk had te brokkelen dan de spelers van MVC’19. Er ontspon zich een boeiend, maar niet hoogstaand gevecht. Kansen werden nauwelijks weggegeven.  Liessel mocht het eerst juichen, toen Marco Daniëls fysiek halverwege de Maasbreese helft werd afgetroefd door een Liessel-speler. Hij liet vervolgens Tim van Renselaar  vissen.

Scorende Maasbreese verdediger Paul van den Kerkhof. (Foto: Math Geurts Fotografie)

MVC’19 had enkele minuten nodig om zich te herstellen. Het was Marco Daniëls die de gelijkmaker inleidde. Zijn perfecte vrije trap bereikte de vrijstaande mee opgerukte centrumverdediger Paul van den Kerkhof, die de verdiende 1-1 scoorde. Vlak voor rust  leek Joris Timmermans MVC’19 op een 2-1 voorsprong te zetten. Hij omspeelde Liessel-keeper Tim Ubben, maar werd teveel naar de zijkant gedreven. Zijn inzet sprong via binnenkant paal weer terug het veld in.  Na de pauze hoopte MVC’19 met de wind mee meer aan voetballen toe te komen, maar Liessel bleef haar geliefde spelletje spelen. MVC’19 werd gedwongen mee te gaan in dat spel. Buiten het strafschopmoment viel er na rust weinig te beleven.

MVC’19  kon na afloop leven met een punt, terwijl Liessel nog voor behoud van het derde klasseschap moet strijden. MVC’19 heeft  komend zondag in Maasbree  tegen GFC’33 uit Grubbenvorst aan een zege voldoende om in de 3e klasse  te blijven.