Verdiende overwinning voor hard werkend MVC’19

Auteur: door Mat Nellen

NEDERWEERT –Drie seizoenen geleden maakte MVC’19 zijn comeback in de 3e klasse C en moest MVC’19 wachten tot de vierde wedstrijd van het seizoen, voordat de eerste zege werd geboekt. Toen pas pakte MVC’19 zijn eerste zege van het seizoen in Nederweert. De historie herhaalde zich j.l. zondag. MVC’19 wist met een verdiende 2-0 zege de drie punten mee te nemen naar Maasbree.

Een compact spelend MVC’19 zette op de juiste momenten druk naar voren. Hardwerkend werd een aanvallend machteloos Merefeldia ver van het Maasbreese doel gehouden. Beide teams konden zich voor rust nauwelijks kansen scheppen. De Maasbreese defensie onder leiding van Paul van den Kerkhof gaf nauwelijks kansen weg. Aanvaller Joris Timmermans speelde weer goed als rechtervleugelverdediger. Op het middenveld  wonnen Clim Moonen, Joost Hesen en Jaap Bruijnen menig duel. Ook de aanvallers  Daan Peters, Ron van den Kerkhof en Bart Crienen verzuimden hun verdedigende taken niet. Als er aangevallen kon worden deed MVC’19 dat. Het boeiende voetbalgevecht bleef de hele wedstrijd spannend. De rust ging in met 0-0.

Aanvaller Ron van den Kerkhof: eindelijk eerste winst. Foto: Math Geurts Fotografie

Merefeldia probeerde met invallers vers bloed in hun spel te pompen, maar kon MVC’19 niet verontrusten. MVC’19 moest noodgedwongen door blessures wijzigingen aanbrengen, die allemaal het spel ten goede kwamen. MVC’19 kreeg de overhand en dook veelvuldig  na rust voor het doel van Merefeldia op. Schoten van Clim Moonen, Daan Peters, Joost Hesen en Ron van den Kerkhof werden nog gepareerd, maar in de 81e minuut sloeg een beter MVC’19 toe. Frank Haenen  kwam vrij op de linkerflank. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Ron van den Kerkhof, die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. De thuisclub  was staande k.o.. Nog geen twee  minuten later deelde Ron van den Kerkhof de genadeslag uit. Joris Timmermans beëindigde een op eigen helft begonnen rush af met een scherpe voorzet, waarop de keeper van de thuisclub mistastte en Ron van den Kerkhof zijn tweede treffer kon maken. De laatste minuten speelde een hardwerkend MVC’19 professioneel de wedstrijd uit. De ploeg kreeg loon naar werken.

Komende zondag komt hekkensluiter Helmondia op bezoek. Deze ploeg mag niet onderschat worden. MVC’19 wil met modern voetbal, dat niet altijd mooi hoeft te zijn, voor de tweede zege gaan.