Vijfklapper MVC’19 in Helmond

MVC’19 wist dat het cruciale duel tegen Rood Wit ’62 in Helmond gewonnen moest worden. Dat gebeurde op overtuigende wijze. Met liefst 5-1 werd gewonnen.  De zege kwam tot stand door en solide teamprestatie.

Vanaf het beginsignaal zochten beide ploegen de aanval. Het tempo lag vreselijk hoog. Kansen heen en weer, wat in de vijfde minuut resulteerde in de 1-0 van Rood-Wit. Een voorzet vanaf de linkerkant werd ingetikt door de Helmondse spits. De Breetse gingen extra gas geven. In de dertiende minuut stuurde Ron van den Kerkhof de slim lopende Marco Daniëls weg, waarna hij de doelman omspeelde en de 1-1 liet aantekenen. Op het middenveld werd er met kracht gesmeten door de hardwerkende Bart Crienen en Joost Hesen. In de 32ste minuut creëerde  MVC de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te pakken. Crienens’ schot stuitte jammerlijk op de doelman, maar goudhaantje Ron van den Kerkhof tilde de bal leep over de Helmondse doelman. Vlak na het doelpunt is het alweer hectisch voor het Breetse doel. Na onduidelijkheid in de verdediging kreeg de aanvoerder van Rood-Wit de gelegenheid om de gelijkmaker te realiseren. De bal ging rakelings voorlangs. Vlak na deze enerverende situatie reageerde Joris Timmermans in de 35ste minuut attent op onachtzaamheid in de Helmondse defensie. Hij strafte genadeloos deze slordigheid af door de 1-3 binnen te schuiven. Doelman Tim van Renselaar zorgde voor een aantal knappe reddingen, waardoor MVC uiteindelijk de rust in ging met een ietwat gelukkige maar riante voorsprong.

Joris Timmermans zette MVC’19 met het 3de doelpunt op rozen. (Foto: Math Geurts Fotografie)

De tweede helft begon vurig na een drietal gelegenheden voor Rood-Wit. Een kopbal die werd gered door van Renselaar en een gevaarlijk schot op de lat. De Breetse defensie hield zich staande. Door het aanvallende spel van Rood-Wit kreeg MVC veel ruimte om te counteren. Dit resulteerde in de 57ste minuut in een doelpunt. Door kranig doorgaan van Joris Timmermans  kreeg Joost  Hesen de bal, die het overzicht had om Ron van den Kerkhof aan te spelen. Ron kiezelt de bal met zijn chocoladebeen kundig in de linkerbovenhoek. Het laatste doelpunt in de 79ste minuut was tevens het stijlvolst. Na een voortreffelijke combinatie door het hart van de Helmondse defensie, gaf Bart Crienen met een elegant hakje zijn assist. Ron Van den Kerkhof liet hiermee zijn derde van de middag aantekenen door de doelman te verschalken met een droge schuiver. Trainer Wijnen wisselde de hardwerkende Youri Daniëls, Joris Timmermans en Daan Peters voor Willem Holthuijsen, Mike Peeters en Bart Houben. Uiteindelijk was Marco Daniëls nog dichtbij met een poging van dertig meter. Helaas werd zijn inspanning nipt over de lat getikt.

De volgende week wordt er niet gespeeld, want de carnaval staat voor de deur. De eerstvolgende wedstrijd zal op zondag 5 maart bij Sportpark de Driesprong gespeeld worden tegen Sparta’18 uit Sevenum.

Auteur: Rob Custers