MVC’19 kampioenschap door sterk collectief!

Zondag 22 mei heeft MVC’19 uit Maasbree de kampioenstitel binnengehaald. Van het zich dapper verwerend MMC werd met 2-1 gewonnen. Beide ploegen maakten er een boeiende wedstrijd van, die onder leiding stond van scheidsrechter Tom Dragstra, die heel goed de voordeelregel toepaste.

Na twintig minuten aftasten voerde MVC’19 de druk op. Onder leiding van spelmaker Marco Daniëls en de voorbeeldig spelende aanvoerder Ron van den Kerkhof kreeg MVC’19 veel kansen maar keeper Dino Julicher voorkwam voor alsnog de Maasbreese treffers. In de 29e minuut leek Ron van Kerkhof de 1-0 te gaan maken. Bij een scrimmage schoot hij zowel op de paal als de lat. In de 38e minuut stuurde Rob Custers Joris Timmermans de diepte in, die koelbloedig raak schoot. MVC’19 ging terecht met 1-0 de rust in.

Aanvoerder Ron van den Kerkhof in actie. Foto: Math Geurts Fotografie

Na een kwartier in de tweede helft werd Joris Timmermans vervangen door Mike Peeters. In de 60e minuut zorgde middenvelder Bart Crienen voor de tweede treffer door uit een corner van Marco Daniëls prachtig binnen te koppen. In de 69e schoot MMC op de paal. In de 76e minuut kwamen Yannick Muysenberg en Erik Schoof in het veld voor Marco Daniëls en Wouter Holthuijsen. MMC kreeg kansen maar verzuimde de defensiefouten van MVC’19 af te straffen. De moegestreden Ron van den Kerkhof werd vlak voor tijd nog vervangen door Juul Albers. In de 89e minuut redde Steven Boelaars de eer voor de thuisclub. De laatste kans was voor MVC’19, maar Juul Albers stuitte op de Weerter goalie.

MVC’19 KAMPIOEN. Fotos: Math Geurts Fotografie.

MVC’19 werd terecht kampioen, omdat de ploeg een eenheid vormt. Deze middag waren de uitblinkers Bart Crienen en Clim Moonen en de verdedigers Joost Hesen en Paul van den Kerkhof. Met dit team moet MVC’19 zich kunnen handhaven in de tweede klasse. Alle spelers, trainer Tom van Bergen, de grote medische en technische staf blijven, alleen assistent-grensrechter Erik Peeters stopt aan het einde van het seizoen. Zondag 29 mei speelt MVC’19 zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Haelen.