Onnodig verlies MVC’19 van VV Kessel

Op zondag 29 september heeft MVC’19 met 1-2 verloren van VV Kessel. Nadat in de 50e minuut invaller Daan Zeelen voor een flinke overtreding op Luca Verheij met rood van het veld werd gestuurd was de verwachting dat MVC’19 zou doordrukken maar door de aangepaste speelstijl van VV Kessel die nog meer op de counter ging voetballen was het uiteindelijk uitblinker Willem Kruijk die ervoor zorgde dat VV Kessel alsnog met een drie punter huiswaarts kon keren.

Het begin was voor VV Kessel die na 2 minuten al het net had gevonden via een slechte inspeelbal die bij een middenvelder van VV Kessel terecht kwam. Keeper Rory Barendsen kon nog met het hoofd buiten het strafschopgebied redding brengen maar Wessel van Nisselroy kon de bal in de loop meenemen. Zijn schot belandde op de paal en in de rebound was het Giel Jacobs die alsnog de bal in het lege doel kon schieten. MVC’19 was gewaarschuwd voor de gevaarlijke counters van VV Kessel. MVC’19 kreeg in de 6e minuut een grote kans maar scheidsrechter Tim Eerdmans uit Eindhoven floot af voor hinderen van keeper Bas Jacobs. De bal kwam voor de voeten van Dennis Bouten die kon binnentikken. Er werd onterecht afgefloten want de keeper werd door zijn eigen verdedigers gehinderd i.p.v. Joris Timmermans die er ver genoeg van af stond. Na een half uur kreeg MVC’19 een kans via Jort Nijssen die een mooie voorzet gaf die keeper Bart Jacobs niet klemvast had maar helaas was er geen speler van MVC’19 in de buurt die de bal kon binnentikken. In de daaropvolgende aanval van VV Kessel was weer de snelle Wessel van Nisselroy die een kans kreeg, maar ditmaal was het keeper Rory Barendsen die net voordat de Kesselse aanvaller kon binnenschieten nog de bal wist te toucheren waardoor de Kesselse speler wederom de paal wist te raken. Dit was meteen de laatste echte kans aan beiden kanten, dus ging MVC’19 met een 0-1 achterstand de rust in.

Trainer Roel Verberk gaf in de rust aan dat MVC’19 te tam speelde en veel te veel balverlies leed. Er moet meer druk op de bal gezet worden. Trainer Roel Verberk veranderde van techniek en dat was ook meteen aan het begin van de 2e helft te zien. MVC’19 vloog uit de startblokken en VV Kessel werd flink onder druk gezet. In de 49e minuut was het dan ook raak via een mooie voorzet van Giep Verstappen op Luca Verheij die met een volley mooi kon binnenschieten. Twee minuten later werd Luca Verheij door Daan Zeelen flink onderuitgehaald en scheidsrechter Tim Eerdmans kon niets anders dan rood trekken. In 53e minuut kreeg MVC’19 weer een dikke kans via Juul Albers die met een mooie voorzet net niet Rodey Berben wist te vinden. Dat VV Kessel via de counter gevaarlijk bleef bleek in de 60e minuut toen Willem Kruijk er niet zelf voor koos om te schieten maar een medespeler de kans bood om binnen te schieten. Dennis Bouten wist via een prachtige sliding de bal te onderscheppen. In de 72e minuut was het wel raak voor VV Kessel. Weer de dekselse Willem Kruijk die na slecht uitverdedigen verdediger Luuk Peeters uitkapte en simpel langs keeper Rory Barendsen de 1-2 binnenschoot. MVC’19 ging volop in de aanval met frisse invallers maar een echte kans bleef helaas uit. In de 92e minuut was het slotakkoord voor Willem Kruijk die nog een dot van een kans kreeg net voorbij het middenveld maar de ver uit zijn doel staande Rory Barendsen kon met zijn voet net op tijd redding brengen.

Volgende week zondag 26 oktober speelt MVC’19 de lastige uitwedstrijd tegen Ysselsteyn.

Auteur: Peter van Diepe