Gelijkspel in derby tegen baarlo

Baarlo – MVC’19 1 – 1
Doelpunt:
Leon Winthagen

Op een prachtige, zonnige zaterdagmiddag reisde het veteranenelftal van MVC ’19 af naar Baarlo voor een  wedstrijd tegen de plaatselijke VV Baarlo. Met ideale omstandigheden voor een voetbalmiddag, beloofde het een mooie pot te worden.

Eerste helft:

MVC ’19 begon gecontroleerd aan de wedstrijd en kreeg ook wat kansen, al voltrok de wedstrijd zich vooral af op een 30 meter van beide doelen. John kreeg enkele kansen, in de 10e en 14e minuut maar wist jammer genoeg hierbij niet te scoren. Ook Baarlo brak in de 17e minuut langs de MVC verdediging, maar het schot spatte uit elkaar op de paal. Aan het eind van de tweede helft, in de 30e minuut kon Leo met een vrije trap net niet het net vinden Ondanks het goede  spel van MVC ’19 gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand, vooral omdat we de voorhoede onvoldoende wisten te vinden.

Tweede helft:

De tweede helft, waarin 4 spelers gewisseld waren, lukte het iets beter om de voorhoede te bereiken. Maar beide partijen gingen redelijk gelijk op. Een kopkans van Leon uit een corner in de 7e minuut, maar ook een nodige redding van Ramon 1 minuut later aan de andere kant. In de 20e minuut was het Baarlo die voor de openingstreffer zorgde: 1-0.

MVC ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, en kreeg enkele minuten later al een goede kans toen Leon hard onderuit werd gehaald in het strafschotgebied: Penalty!  Roy nam zijn verantwoordelijkheid, maar zijn schot eindigde helaas op de lat. De rebound was voor Mark, maar zijn kopbal belandde eveneens naast het doel.

Toch gaf MVC ’19 niet op en bleef aandringen. In de 31e minuut kwam de verdiende gelijkmaker dan eindelijk. Met een mooi schot scoorde Leon, waarmee hij de eindstand op 1-1 bracht.

Het was een leuke wedstrijd op een zonnige middag in Baarlo, en beide teams kunnen terugkijken op een sportieve strijd Volgende week thuis tegen VVV’03