Teleurstellende nederlaag MVC’19

Op zondag 6 oktober heeft MVC’19 met 3-0 de uitwedstrijd tegen Ysselsteyn verloren. MVC’19 reisde met goede moed richting Ysselsteyn, maar droop na afloop met een 3-0 nederlaag teleurstellend van het veld af.

Het begin was voor Ysselsteyn die binnen tien minuten al drie kansen had gecreëerd. De eerste twee kansen liepen nog goed af, maar bij de derde was het wel raak. Na foutief uitverdedigen was het Jesper Spreeuwenberg die simpel de bal in het net kon schieten. MVC’19 had hier tegenover een keer iets teruggedaan met een kopbal van Joris Timmermans die over het doel verdween. Na een kleine twintig minuten nam MVC’19 het initiatief over en kreeg het behoorlijke kansen via een corner van Juul Albers en Joris Timmermans die via een been van de tegenstander langs het doel schoot. Na 42 minuten werd een fout in de verdediging weer bijna afgestraft, maar nu ging de bal net langs de paal. Net voor rust kreeg MVC’19 de grootste kans in de eerste helft. Luca Verheij kopte tegen de paal en Mike Peeters schoot net voorlangs het doel. MVC’19 moest met een 1-0 achterstand de rust in. Er was nog geen reden voor paniek. Voetballend was MVC’19 beter maar Ysselsteyn bleef gevaarlijk in de counter.

Meteen na de rust werd een mooie rush van Thijmen Albers, die zeer verdienstelijk zijn basisdebuut in de competitie maakte, helaas niet beloond met een doelpunt. De bal ging aan Bart Houben voorbij, die hierdoor niet tot een scoringskans kwam. Vijf minuten later was het wederom Thijmen Albers die maar net de bal over het Ysselsteynse doel schoot. In de 55e minuut werd wederom een persoonlijke fout in de verdediging afgestraft. Ditmaal was het Frank Jespers die het net vond. Dit tegendoelpunt kwam MVC’19 niet meer te boven. Het vertrouwen in een goed resultaat was weg. In de 67e minuut werd de definitieve nekslag door Ysselsteyn uitgedeeld. Een snelle aanval werd mooi afgerond door Jens Houben. MVC’19 probeerde nog met een aantal wissels iets te forceren maar kwam niet tot scoren. Rodey Berben zag nog een mooi schot net langsgaan. Na 96 minuten voetballen werd de wedstrijd afgefloten en kwam een eind aan een voor MVC’19 tegenvallende wedstrijd.

De volgende week zondag 13 oktober speelt MVC’19 een thuiswedstrijd tegen Leunen.

Auteur: Peter van Diepe