MVC’19 komt niet voorbij RESIA in 1ste bekerwedstrijd

Het is MVC’19 niet gelukt om de eerste bekerwedstijd tegen RESIA in winst om te zetten. In een matige wedstrijd had MVC’19 weliswaar een groot veldoverwicht en de betere kansen, maar wist de ploeg slechts 1 keer te scoren, waardoor er na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord stond.

De eerste bekerwedstrijd tegen vijfde klasser RESIA was de eerste serieuze testcase voor nieuwe trainer Tom van Bergen. De jonge enthousiaste trainer wil MVC’19 tactisch iets anders laten voetballen, beter passend bij de kwaliteiten van de spelersgroep. De groep is zeer gretig maar in de uitvoering oogt het nog allemaal onwennig. Tegen RESIA was MVC’19 vooral slordig in de eindfase waardoor de ploeg er niet in slaagde om RESIA op de knieën te krijgen. Ondanks het grote veldoverwicht van MVC’19 kwam RESIA via een snelle uitbraak in de 25ste minuut op voorsprong door een mooie actie van Martijn Derks. MVC’19 creëerde ook diverse kansen maar had in de 40ste minuut een strafschop nodig (benut door Ron van den Kerkhof) om langszij te komen.

Ron van den Kerkhof benutte strafschop tegen RESIA. Foto: Math Geurts Fotografie (archief).

Ondanks goede inzet van de Maasbreese ploeg werd de 2de helft rommeliger. Desondanks had de ploeg de meeste kansen om de wedstrijd in winst om te zetten. In de turbulente eindfase scoorde de ploeg nog 2 maal, maar beide doelpunten werden door scheidsrechter Niels Creemers afgekeurd (vermeend buitenspel en aanvallen van de keeper in het vijf meter gebied). Tussen deze twee doelpunten had spits Ron van den Kerkhof pech dat zijn kopbal, na een fraaie voorzet van Frank Haenen, via de onderkant lat weer het veld in kwam. Zodoende bleef het bij een 1-1 gelijkspel.

Donderdagavond (5 september) oefent MVC’19 thuis tegen Hebes en kan het team van Tom van Bergen weer werken aan een betere uitvoering. Aan de kwaliteit, inzet en enthousiasme zal het niet liggen want dat is aanwezig. Zondag 9 september is de tweede bekerwedstrijd om 14.30 uur thuis tegen vierde klasser SVEB. Een mooie krachtmeting tegen SVEB, waarvan  trainer Tom van Bergen van MVC’19 vorig seizoen was.