MVC’19 speelt ongelukkig duel tegen Helden

MVC’19 zit in de hoek waar de zware klappen vallen in de 3e klasse C. De derby tegen Helden ging na een gelijk opgaande wedstrijd in de eerste helft met 5-1 verloren tegen Helden. Bizar in deze wedstrijd was het feit dat MVC’19 met twee eigen doelpunten een groot aandeel had in de verdiende, maar te hoog uitgevallen nederlaag

MVC’19 begon overigens goed aan de wedstrijd. MVC’19 kreeg vele kansen in de eerste helft. De Heldense doelman Nick Bouten redde enkele malen fraai op schoten van Mike Peeters, Joris Timmermans, Joost Hesen, Ron van den Kerkhof en Bart Crienen. In de 35e minuut kwam MVC’19 verdiend op voorsprong, toen Bart Crienen na een vloeiende combinatie de 1-0 scoorde. Helden kreeg ook genoeg kansen, maar was niet zo gelukkig in de afronding. In de slotminuut van de eerste helft kwam Helden toch op 1-1. Joost Hesen scoorde in eigen doel na een chaotische situatie voor het Maasbreese doel.

Beide ploegen wilden na rust jagen op de overwinning. Het werd echter een drama voor de Maasbreese ploeg. In de 51e minuut kon de Maasbreese doelman Stan Caris een zwabberschot van Freek Kessels niet onder controle krijgen. Op een of andere manier verdween de bal in het Maasbreese doel. Nog geen drie minuten later strafte Mike van Lier een reeks communicatiefouten in de Maasbreese defensie af. MVC ’19 was aangeslagen en kon weinig meer terugdoen. Tren Giesen scoorde in de 83e minuut 1-4. MVC’19 moest de gifbeker tot het bittere einde leegdrinken. In de 87e minuut werd het zelfs 1-5 toen doelman Stan Caris over een terugspeelbal van Ron van den Kerkhof heen maaide. Een curieus eigen doelpunt.

Gelukkig dat na afloop in de volle kantine veel geld werd opgehaald voor de actie Movember Prostaat en Teeltbalkanker die VV Helden organiseert. De shotjes vonden gretig aftrek bij de voetballers en voetbalsters van MVC’19 en Helden. Complimenten aan beide verenigingen, die ook voor de wedstrijd met de regenboogaanvoerdersband aandacht vroegen voor de actie Wij zijn samen één ondanks kleur, ras of geaardheid.

MVC’19 moet zondag op bezoek bij Baarlo, de ploeg in vorm. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur in Baarlo. MVC’19 mag blij zijn met een puntje.

Auteur: Mat Nellen