MVC’19 verliest ongelukkig in Baarlo

De betere ploeg zijn en toch met 1-0 de derby verliezen. Dat overkwam MVC’19 in Baarlo. In de 82e minuut besliste goudhaantje Laurents van den Ham de wedstrijd in een van de spaarzame Baarlose aanvallen. Een gestolen overwinning. De Maasbreese ploeg had minimaal een gelijkspel verdiend.

MVC’19 speelde een goede wedstrijd. In de eerste helft was de Maasbreese ploeg zelfs dominant. Trainer Tom van Bergen had de ploeg tactisch goed voorbereid. Het was onder meer aan Baarlo-keeper Jeffrey Schouenberg te danken, dat MVC’19 niet op voorsprong kwam. Ron van den Kerkhof, Joris Timmermans, Joost Hesen, Django Peeters en Daan Peters waren dicht bij de openingstreffer, maar hadden pech in de afwerking. Baarlo kon hier slechts een doelpoging van Mathijs de Vogel tegenover stellen. De rust ging in met 0-0.

In de tweede helft kwam Baarlo iets beter in de wedstrijd, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. MVC’19 bleef de bovenliggende partij maar kwam niet tot scoren. De derby leek dan ook in 0-0 te eindigen. In de 82e minuut ging het echter mis voor MVC’19. Op het middenveld werd de bal verspeeld aan Rick Schotman. Hij lanceerde Laurents van den Ham. De Baarlose topscorer benutte de kans koelbloedig. Een foutje van MVC’19 werd dus genadeloos afgestraft. Goed voetballen, beter zijn en toch verliezen, dat overkomt de Maasbreese ploeg regelmatig. MVC’19 moet niet panikeren, maar moet moed putten uit het goede spel.

Zondag 15 december ontvangt de Maasbreese ploeg hekkensluiter Melderslo. Deze wedstrijd moet gewonnen worden.