Gouden goal van Daan Peters tegen S.V. Laar

Auteur: Mat Nellen

WEERT –  Een zwaar gehandicapt MVC’19 heeft een kostbare 1-0 zege behaald op Laar. De beslissende treffer viel pas in de 89e minuut. Daan Peters wist keeper Dino Julicher te verschalken. Door deze 1-0 zege deed MVC’19 goede zaken in de strijd om de 3e periode en in de strijd om derde plaats in de rangschikking.

MVC’19 had op Hemelvaartsdag verdiend met 2-0 verloren van Merefeldia, maar  ook vielen Joris Timmermans, Rodey Berben en Job Peeters met ernstige blessures uit. De blessurelijst telt  nu acht spelers. Toch stond er in Laar een sterk MVC’19 elftal, dat was aangevuld met spelers uit het tweede team en de jeugd. Op het goed bespeelbare kunstgrasveld ontwikkelde zich een spannend voetbalgevecht tussen twee met passie spelende hard werkende elftallen. De beginfase was voor de gastheren, die een  schot tegen de paal zagen belanden via de vingertoppen van Stan Caris. MVC’19, dat weer zeer compact speelde, knokte zich in de wedstrijd, waarbij de in de basis debuterende jeugdspeler Mike Peeters zich goed aanpaste. Kjell Nijssen, Lano Engels, Paul van den Kerkhof en Frank Haenen speelden solide. Op het middenveld had het viertal Jaap Bruijnen, Bart Crienen, Daan Peters en Clim Moonen de taken goed verdeeld, waarbij de aanvallers Mike Peeters en Ron van den Kerkhof  waar nodig assistentie verleenden. Aangezien ook Laar haar zaakjes aanvallend en verdedigend goed in orde had gingen beide ploeg op zoek naar kansen. Beide keepers Stan Karis van MVC’19 en Dino Julicher van Laar kregen handenvol werk. Toch gingen beide ploegen met een brilstand rusten.

Cart Crienen in fel duel gewikkeld met een Laar-speler. Foto: Math Geurts Fotografie.

 

Na de pauze gingen de zware speelomstandigheden haar tol eisen en vielen er gaten in de verdedigingsbastions. Met veel kunst- en vliegwerk hielden beide keepers hun doel schoon. Vaak hadden de schutters ook hun vizier niet goed staan. Beide ploegen gingen voor de volle winst.  Een doelpunt kon niet uitblijven. Toch moesten de regen trotserende toeschouwers wachten tot de 89e minuut. Onder het motto de aanhouder wint, waagde Daan Peters voor de zesde maal een poging om keeper Dino Julicher te kloppen. Dit keer lukte het de kleine Maasbreese speler wel. Dat bleek de winnende treffer voor de Maasbreese ploeg te zijn. Beide ploegen hadden een gelijkspel verdiend, maar deze driepunter in Laar was een ideale start van bijna het hele team aan de Maasbreese kermis.

Eerste Pinksterdag -20 mei- komt Maarheeze op bezoek. De Brabanders zijn bijna verzekerd van de nacompetitie in de onderste regionen. MVC’19 zal de Brabanders niet onderschatten.

 

Leave a Reply