Hard werkend MVC’19 pakt kostbare zege

MVC’19 heeft na een ongelukkige 2-1 nederlaag in het bekerduel tegen hoofdklasser EHC, drie dagen later optimale veerkracht getoond in het competitieduel tegen Liessel. Op karakter boekten de mannen van trainer Tom van Bergen een zwaarbevochte 3-1 zege tegen de sterke subtopper Liessel.

MVC’19 miste door een schorsing Clim Moonen, terwijl vlak voor de wedstrijd Frank Haenen geblesseerd moest afhaken. Lano Engels verving hem verdienstelijk. Liessel miste de gevaarlijke spits Luuk Engels. Veel draaide bij de gasten om aanvoerder Rick van Lier. Onder zijn leiding zette Liessel veel druk in de beginfase en hij stond aan de basis van vele aanvallen. Het was spitsuur in het Maasbreese strafschopgebied. In de 11e minuut nam Rick van Lier ook de verdiende openingstreffer voor zijn rekening. Even later moest hij met een zware blessure de kleedkamer opzoeken.

In het tweede gedeelte van de 1ste helft kwam MVC’19 beter in het spel. Er werden steeds meer duels gewonnen en de Maasbreese ploeg creëerde zich kansen. De eerste Maasbreese treffer werd voorbereid door de jeugdige Yannick Muysenberg. Hij zette samen met Joris Timmermans de aanval op en gaf vervolgens de eind pass aan Ron van den Kerkhof. De spits tikte in de 35e minuut bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. De veerkracht van MVC’19 werd voor rust nog een maal beloond. Daan Peters wist met een subtiele pass in de 40e minuut Ron van den Kerkhof voor de keeper te zetten. De Maasbreese aanvoerder faalde niet. Met deze stand ging de rust in.

Liessel-trainer Daniel Voigt had zijn ploeg goed geïnstrueerd in de rust. Vanaf de eerste minuut werd MVC’19 vastgezet op de eigen helft. De opkomende invaller Rens van Leunen speelde een sleutelrol in dit offensief. Met kunst- en vliegwerk bleef MVC’19 lang overeind. In de 62e minuut scoorde Rens van Leunen op en gelukkige wijze echter de 2-2 gelijkmaker. MVC’19 leek rijp voor de slachtbank, maar toonde karakter en de spelers vochten zich weer terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kreeg MVC’19 op zo’n 25 meter van het Liessel doel een vrije trap. De door Daan Peters goed genomen vrije trap werd door Ron van den Kerkhof voortreffelijk afgerond. Hij zorgde met zijn derde treffer voor de beslissing. Liessel probeerde in de slotfase nog tevergeefs de gelijkmaker te forceren. Op het zware, maar goed bespeelbare veld, zag je veel spelers de tol betalen van hun inspanningen. Iedereen was blij toen de invalscheidsrechter Sjaak de Wild uit Utrecht zorgde voor het laatste fluitsignaal. Een uitstekende scheidsrechter die in de geest van de wedstrijd floot.

Komende zondag moet MVC’19 op bezoek bij het sterke Irene. MVC’19 wil de goede reeks na de winterpauze graag voortzetten.