MVC’19 1 – Baarlo 1 0 – 2

Maasbree, 16 Mei 2016

Baarlo wint derby tegen MVC’19

Baarlo heeft revanche genomen voor de nederlaag in Baarlo tegen MVC’19. Baarlo oogde na de rust iets scherper dan MVC’19 en won door treffers van Michiel Hanssen en Roel Bouten met 2-0. Baarlo blijft derde klasser en MVC’19 gaat zich opmaken voor promotiewedstrijden naar de 2e klasse. De Maasbreese ploeg moet  zondag 22 mei in Schaijk aantreden tegen DAW.

In de eerste helft konden beide teams het publiek nauwelijks boeien. Het heilige vuur ontbrak. Je kon zien, dat er niets meer op het spel stond. De keepers Niek Hendriks van MVC’19 en Jeffrey Schouwenberg van Baarlo hoefden nauwelijks in actie te komen. Goed uitgevoerde aanvallen waren op de vingers van een hand te tellen. Het leek erop, dat beide ploegen elkaar geen pijn wilden doen . Een van de betere MVC’19-ers was de jeugdige Jaap Bruijnen, een echte talentvolle allrounder. De rust ging in met een bloedeloze 0-0.

160516-mvc19-baarlo-002

MVC’19-er Paul van den Kerkhof is Baarlospeler Michiel Hanssen de baas.

Baarlo kwam na rust scherper uit de startblokken dan MVC’19. Aanvoerder Michiel Hanssen troefde in de 50e minuut het solide Maasbreese centrale duo Luc en Paul van den Kerkhof af en liet MVC’19 doelman Niek Hendriks kansloos 0-1. MVC’19, dat diverse spelers miste door blessures en  schorsingen, zag middenvelder Django Peeters uitvallen. Toen ook nog Jaap Bruijnen uitviel met een  nekblessure, moest trainer Joe Wijnen nog meer improviseren en mocht Youri Vinken zijn debuut maken. MVC’19 kreeg nauwelijks kansen. Dat Roel Hanssen in de 88e minuut nog de 0-2 scoorde, was alleen van belang voor de statistiek. Na afloop vond er een mooi verbroederingsfeest tussen Baarlo en MVC’19 plaats. In de kantine werd de 32-jarige Luc van den Kerkhof in het zonnetje gezet. De MVC’19-er gaat komend seizoen een stapje terug doen.

160516-mvc19-baarlo-001

Jeugdige MVC’19-speler Bart Houben viel verdienstelijk in.

Zondag 22 mei begint MVC’19 aan de promotiewedstrijden naar de 2e klasse. Tegenstander is DAW in Schaijk. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. De return is op donderdag 26 mei in Maasbree. Komende zondag kan MVC’19 weer beschikken over Marco Daniels en Rob Custers, terwijl ook het herstel van Joris Timmermans voorspoedig verloopt. Die promotiewedstrijden zijn een mooi toetje voor de Maasbreese ploeg, die kan terugzien op een uitstekend seizoen.