MVC’19 beslist wedstrijd tegen FCV in de slotfase

VENLO –  MVC ’19 heeft in Venlo tegen hekkensluiter FCV pas in de slotfase de wedstrijd in zijn voordeel kunnen beslissen. Onder warme omstandigheden gaven beide partijen elkaar goed partij in een matige partij voetbal. In de slotfase kon MVC’19 pas afstand nemen van FCV. MVC’19 benutte de kansen beter dan de thuisclub. De 2-1 zege krijgt geen schoonheidsprijs, maar ook “lelijke” overwinningen tellen.

MVC’19 miste door blessures Luc Kempen, Rob Custers en Jaap Bruijnen. Ook de niet wedstrijdfitte Lano Engels en de om andere redenen afwezige Bart Crienen en Clim Moonen ontbraken. Rodey Berben maakte verdienstelijk zijn debuut in de basis op het middenveld. FCV had een licht overwicht, maar aanvallend kon de ploeg uit ’t Ven geen vuist maken. FCV had meer duelkracht in de eerste helft, maar potten breken was er niet bij voor de mannen van trainer Roland Heger. Machteloze voorhoedes van beide zijden. Een eerste helft zonder hoogtepunten. In de slotfase raakte linkervleugelverdediger  Erik Schoof geblesseerd. In de rust werd hij vervangen door de aanvaller Mike Peeters, die goed inviel en voor nieuwe aanvallende impulsen zorgde.

MVC’19 aanvoerder Ron van den Kerkhof (l): moeizame zege tegen hekkensluiter FCV. Foto: Math Geurts Fotografie

Na rust had MVC’19 haar speelwijze veranderd. Dat leverde aanvallend meer rendement op. In de omschakeling werd MVC’19 gevaarlijker. De snelheid van de Maasbreese spitsen werd beter uitgebuit. Mike Peeters was in de 75e minuut dichtbij de openingstreffer maar schoot net langs. De onbevangen spelende jeugdspeler nam in de 79e minuut toch de openingstreffer voor zijn rekening. Een goede voorzet van Joris Timmermans werd door Mike Peeters omgezet in een mooi doelpunt. Even later had Joris Timmermans pech toen een omhaal van hem van de lijn werd gehaald door een FCV-verdediger.  FCV gaf niet op en in de 85eminuut kon Funs van Rensen de verdiende gelijkmaker na een individueel foutje in de Maasbreese defensie. MVC’19 rechtte nog eenmaal de rug. In de 88e minuut beloonde Joris Timmermans zichzelf en MVC’19 na een ver doorgevoerde individuele actie. Zijn doelgericht schot leverde MVC’19 de winnende 2-1  op.Een nuttige zege, waardoor MVC’19 goede zaken deed in de strijd om de 3e periode en op de ranglijst de 3e plaats heroverde op Baarlo. Overigens vielen Ian boots en jeugdspeler Cornë Bartels goed in.

De wedstrijd tegen FCV moet snel vergeten worden. Donderdag 10 mei moet MVC’19 thuis inhalen tegen Merefeldia en zondag 13 mei moet MVC’19 op bezoek in Laar. Wil MVC’19 in beide wedstrijden de volle winst behalen dan moet er beter gevoetbald worden dan tegen FCV.