MVC’19 en Merefeldia in evenwicht

Twee aanvallende ploegen in Nederweert, een uitstekend fluiten scheidsrechter Joosten uit Sittard en vele spectaculaire momenten voor beide doelen zorgden voor reclame voor de amateurvoetbalsport. Uiteindelijk eindigde dit aantrekkelijk duel tussen Merefeldia en MVC’19 in een eindstand van 2-2 , waarmee beide partijen na afloop konden leven. De grote winnaar was het publiek.

MVC’19 begon uitstekend aan de wedstrijd. Duels werden gewonnen en aan de hand van spelbepaler Marco Daniëls en de vaak penetrerende aanvallende middenvelders Daan Peters en Bart Crienen werden de sterke punten van Rob Custers en Ron van den Kerkhof  optimaal benut. Het duurde tot de 18e minuut, totdat MVC’19 verdiend op voorsprong kwam,  Ron van den Kerkhof stuurde de snelle Rob Custers de diepte in , die fraai scoorde. MVC’19 kreeg legio kansen, maar pas in de 42e minuut liet Ron van den Kerkhof zijn vijftiende treffer van het seizoen noteren. Hij werd door Marco Daniëls vrij voor keeper Roy Looyen gezet en Ron van den Kerkhof zette MVC’19 op een 2-0 voorsprong. In de slotfase van die eerste helft kreeg MVC’19 nog voldoende kansen om de voorsprong te vergroten. Merefeldia was voor rust gevaarlijk uit standaardsituaties en dat beloofde niet veel goeds voor MVC’19 in de tweede helft.

joosthesen

Joost Hesen in fel duel gewikkeld met Merefeldia-speler Jay Stals. (Foto: Math Geurts Fotografie)

De afscheid nemende trainer Thijs Knapen van Merefeldia greep resoluut in  en bracht in de tweede helft twee jeugdige invallers binnen de lijnen. MVC’19  werd in het begin van de tweede helft overrompeld. Merefeldia verhoogde de druk en MVC’19 kwam niet meer aan aanvallen toe. De ene na de andere scrimmage vond in het Maasbreese strafschopgebied plaats. Het was een kwestie van tijd, dat Merefeldia zou gaan scoren. Tussen de 52e en de 56e minuut sloeg Merefeldia twee gaten in de Maasbreese muur. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond de stand van 2-2 op het scorebord. De Nederweertse doelpunten kwamen op naam van de 19-jarige Sven Gommers en de 20-jarige Jay Stals. Na zestig minuten was de Merefeldia-storm iets gaan liggen.  MVC’19 herpakte zich, maar veel kansen kreeg de Maasbreese ploeg niet meer. Joris Timmermans, Marco Daniëls, Rob Custers en Ron van den Kerkhof zagen hun kansen verloren gaan door goed verdedigingswerk aan de zijde van Merefeldia.

Nadat een treffer van Ron van den Kerkhof terecht wegens hands was afgekeurd, begon Merefeldia aan een slotoffensief. MVC’19  had een geluksengeltje op de lat zitten, want de Nederweertse aanvallers hielpen verschillende riante kansen om zeep. Al met al een terecht gelijkspel. Het publiek heeft genoten van twee ploegen die vol passie en  strijd om de winst streden met hartverwarmend aanvallend voetbal. Complimenten  aan beide trainers en beide ploegen. Pak daarbij een goede scheidsrechter, die de wedstrijd aanvoelde, dan krijg je een mooie voetbalmiddag, een minpuntje was het dramatisch slechte veld. MVC’19 en Merefeldia kunnen de winterstop met een positief gevoel  ingaan, want na de winterstop zijn de geblesseerde spelers hopelijk weer inzetbaar.