MVC’19 G-team bij de Nationale Special Olympics 2016

Onze spelen zijn al begonnen met twee oefenwedstrijden tegen RKMSV Meijel. Dit om de wedstrijdregels te oefenen voor de spelen die anders waren dan de KNVB regels.

IMG_5851

Donderdags zijn we hartelijk ontvangen op het gemeentehuis door burgemeester Mevr. Delissen van Tongerlo en wedhouder Ronald van Kessel. Onder het genot van koffie met vla werden alle teams naar voren gevraagd om enkele vragen te beantwoorden over hun team, vereniging en of de Spelen. Als afsluiting kregen we een T-shirt van de gemeente, en de gemeentevlag om deze mee nemen in het defilé bij de opening van de Spelen.

IMG_5814

Vrijdag: ondanks het slechte weer hebben we genoten van het geweldig georganiseerd openingsdefilé in het De Goffert te Nijmegen. Het ontsteken van het Olymisch vuur had toch iets. Het stadion was gevuld met enthousiaste supporters, en de 2500 spelers en hun leiding zaten op stoelen op het hoofdveld. Prachtige shows werden op de bühne gebracht, en als afsluiter een top optreden van Frans Bauer. Hij bracht het stadion aan het schudden!

IMG_5808

Zaterdag begonnen de spelen die werden gespeeld op drie verschillende locaties. Voor het voetbal waren dat de voetbalvelden van sportclub Woezik in Wijchen. Een prachtige accommodatie, waar alles tot in de laatste puntje geweldig georganiseerd en verzorgd was. 50 voetbalteams namen deel aan de voetbalwedstrijden. Deze dag werden we in poule ingedeeld om de niveau sterkte te kunnen bepalen. Alle vier de wedstrijden hebben we verloren, maar het plezier was tussen de regenbuien er niet minder door.

IMG_5796

Zondag waren we weer ingedeeld in een poule van vijf teams, teams die we niet kende vanuit de competitie. Ondanks de verloren zaterdagwedstrijden waren we hier ook ingedeeld bij teams die te sterk voor ons waren. Met als gevolg dat we drie wedstrijden verloren, en één gewonnen hebben, en met een wel verdiende vierde plaats terugkeerde naar Maasbree. Na eerst nog lekker gegeten en nagepraat te hebben bij MacDonalds te Venray.

IMG_5772

Ook de sponsoren van onze trainingspakken Sporthuis 2000 De Bruyn, Jartazi sportartikelen bedankt!

IMG_5764 (1)

Ook voor deze drie voetbaldagen, het mooie ontvangst bij de gemeente, de 2 oefenwedstrijden, en vele kilometers gereden te hebben, zijn de volgende uitspraken op zijn plaats: Met G-Voetbal sta je niet buitenspel! Mee doen is het belangrijkste!

IMG_5759

IMG_5753

Auteur: Jac Gubbels

Leave a Reply