MVC’19 JO13-2JM uitgeschakeld in de halve finale beker

MVC’19 JO13-2JM heeft op zaterdag 30 maart in Maastricht de halve finale beker tegen vv Daalhof JO13-2 gespeeld.  Het team verloor, ietwat geflatteerd, met 4-0 maar verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi.

Op zaterdag 30 maart om 08.00 uur in de morgen verzamelde het team zich op sportpark de driesprong in Maasbree. De spanning was van de gezichtjes af te lezen van zowel spelers als begeleiding. “gaat het vandaag lukken om in de finale te komen?” Het team was zowat compleet alleen Suus kon nog niet mee vanwege een enkel blessure. Nogmaals beterschap. Uiteindelijk vertrokken we met 5 auto, 15 spelers, 3 begeleiders, 5 chauffeurs en een broertje richting Maastricht.

Na 1 uur en enkele minuten reizen arriveerde het team in de Maastrichtse wijk Daalhof. Dat ligt in het westen van de Limburgse hoofdstad, tegen de Belgische grens. Eenmaal aangekomen in het kleedlokaal werd er de opstelling, een speech en motiverende woorden gegeven door de trainers richting het team.De warming up werd gedaan op een hoger gelegen “zandbak”. Gelukkig werd er op dit veld niet gespeeld. Na de warming up begaf en team zich richting het hoofdveld om de tegenstander een prettige wedstrijd te wensen. Gelukkig liep het ook al aardig vol met toeschouwers uit Maasbree, die ondank de verre afstand, naar Maastricht zijn afgereisd om het team aan te moedigen.

Dan de wedstrijd:
De beginfase was wat aftastend maar de eerste kans was voor MVC’19 JO13-2JM. Een prima aanval over links werd vanaf een meter of 20 over het doel geschoten. Daalhof was gewaarschuwd. MVC’19 JO13-2 had veelal de bal en probeerde het voetballend het doel van de tegenstander te vinden. Daalhof werd met name door hun handige spits ook een paar keer gevaarlijk. Daalhof kwam via dezelfde handige spits, beetje uit het niets, op voorsprong. Hij kon zo kogeltje vrij de bal binnen lopen 1-0.  MVC’19 probeerde het en kreeg ook een aantal mogelijkheden maar jammer genoeg waren deze kansen niet aan de Breetsen besteed. Beide ploegen deden eigenlijk niet voor elkaar onder. MVC had de bal en Daalhof loerde op een foutje aan Maasbreese kant. Op slag van rust gaf MVC’19 makkelijk een hoekschop weg. De hoekschop die genomen werd werd zomaar vrij binnen gekopt 2-0. Toch 2 gemakkelijk weggegeven doelpunten die niet nodig waren. We gingen met 2-0 de rust in.

Tijdens de pauze werd er gehamerd dat we nog wat feller moesten zijn en de tweede ballen moesten hebben en uit een ander vaatje getapt moest worden. Met deze wijze woorden ging het team weer de wei in. Het begin van de tweede helft was MVC’19 dat weer probeerde te voetballen en een aantal keer mooi combineerde, maar het was Daalhof dat met hun eerste beste aanval in de tweede helft de wedstijd al vroeg besliste 3-0. De druiven waren zuur voor de JO13-2jm. Een achterstand van 3 doelpunten maak je niet zomaar goed in een klein half uurtje. MVC’19 probeerde het nog wel  en probeerde echt met veel strijd en inzet en regelmatig aardige aanvallen en kansen een doelpunt te scoren maar het vizier stond niet op scherp. MVC claimde zelfs ook nog een strafschop. Een speler werd binnen de 16 wel degelijk gehaakt maar werd op verrassend niet gegeven. Aan de andere miste Daalhof een strafschop, maar scoorde niet veel later de 4-0.,

MVC’19 JO13-2jm knokte de laatste minuten nog voor wat het waard was maar verliest de wedstrijd uiteindelijk qua effectiviteit verdiend, maar op kansenverhouding en inzet behoorlijk geflatteerd, met 4-0. Beide ploegen deden echt niet voor elkaar onder. Maar ook verlies partijen horen bij het voetbal. Complimenten aan het hele team dat ze toch door zijn blijven gaan met voetballen om een doelpunt te scoren ondanks de ruime achterstand.

Met deze nederlaag strandt MVC’19 JO13-2JM in de halve finale van de beker en verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi. Halve finale beker is toch een topprestatie om super trots op te zijn, die wij samen, als team, hebben bereikt. Ook complimenten voor alle toeschouwers die de lange reis naar Maastricht hebben gemaakt om het team aan te moedigen. Ook alle chauffeurs bedankt voor het rijden. We kunnen ons nu gaan focussen op de competitie waar we toch knap 2e staan. En proberen deze positie minimaal te handhaven of……?  Maar laten we eerst van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. En met de plezier, inzet, passie en strijd die jullie iedere week leveren,  komt het zeker goed.

Dit seizoen is, hoe dan ook, een heel mooi seizoen, eentje om nooit te vergeten!
De trainers en leiders zijn dan ook super trots en vinden het een eer om dit team te mogen trainen en te begeleiden.

Auteur: Jim Lenders