MVC’19 speelt gelijk tegen ONDO

MVC’19 heeft op zondag 18 februari tegen ONDO gelijkgespeeld. Beiden ploegen speelden voor de overwinning maar uiteindelijk konden beiden ploegen tevreden zijn met het behaalde punt. MVC’19 behoudt met dit gelijkspel de aansluiting met de overige clubs in de onderste regionen.

MVC’19 was naar Heusden afgereisd met de doelstelling de drie punten mee naar huis te nemen. In het eerste kwartier van de wedstrijd kregen Joris Timmermans van MVC’19 en Stan Berkers van ONDO een grote kans maar beiden wisten het net niet te vinden. Na 20 minuten kreeg MVC’19 weer een grote kans na goed doorzetten van Daan Peters die Joris Timmermans in stelling bracht maar die net een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te schieten. ONDO deed meteen iets terug via Bart van Brussel die vrij voor keeper Rick van der Zee faalde door goed ingrijpen van de Maasbreese keeper. Voor de rust waren er nog een paar kleine spelden prikken van ONDO maar een doelpunt werd niet meer gemaakt, zodat MVC’19 en ONDO de rust in gingen met een blanco stand.

In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er niet heel veel. Zowel ONDO als MVC’19 kregen een kans maar faalde in de afwerking. In de 60e minuut kreeg MVC’19 een corner die door Daan Peters perfect werd voorgezet en Joris Timmermans bereikte die de bal snoeihard kon binnenkoppen. ONDO ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 64e minuut belande een voorzet per toeval op de lat en vlak erna moest Rick van der Zee een bal in de korte hoek wegstompen. In de 72e minuut was het dan eindelijk raak voor ONDO door een mooi ingeschoten vrije trap door Ward Slegers. ONDO ging verder op zoek naar de winnende treffer en was daar ook nog een paar keer dichtbij in de buurt maar uiteindelijk bleef de 1-1 op het scorebord staan. Op basis van het aantal kansen een terechte uitslag.

Zondag 25 februari speelt MVC’19 de belangrijke thuiswedstrijd tegen FCV- Venlo.

Auteur: Peter van Diepe