MVC’19 verliest kansloos van De Valk

Zondag 25 september heeft MVC’19 weer na 30 jaar een competitiewedstrijd in de 2e klasse gespeeld. De tegenstander was De Valk uit Valkenswaard. Op de einduitslag van 3-0 was niks af te dingen.

De Valk liet al meteen aan het begin van de wedstrijd zien dat er in de tweede klasse uit een ander vaatje moet worden getapt. Het fysiek sterk en snel combinerende De Valk wist in de eerste helft verschillende kansen te creëren en na 7 minuten was het al raak toen de keeper Tim van Renselaar een schot niet klemvast had en de spits Luc Nouwen van dichtbij kon intikken. MVC’19 probeerde de aanval te zoeken en creëerde voor rust nog twee kansen die niet werden verzilverd. De Valk kreeg ook een aantal kansen, waarbij een schot op de paal belandde. MVC’19 ging de rust in met een 1-0 achterstand en mocht daar blij mee zijn dat de tussenstand niet al hoger was opgelopen.

In de tweede helft bleef De Valk de aanval zoeken en al heel snel werd dan ook de 2-0 ingeschoten. In de 63e minuut werd de wedstrijd beslist door een schitterende boogbal van de spits Joran Vermeulen die zorgde voor de 3-0 op het scorebord. MVC’19 kon hier slechts een paar goede aanvallen tegenover zetten maar helaas miste de spelers van MVC’19 de precisie om te scoren. Het laatste kwartier geloofde De Valk het wel en werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld. MVC’19 is terug in de tweede klasse en zal flink aan de bak moeten.

Zondag 2 oktober wacht alweer de volgende wedstrijd tegen titelkandidaat Mierlo-Hout. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Driesprong en start om 14.30 uur.

Auteur: Peter van Diepe

Leave a Reply