MVC’19 verliest van titelkandidaat Mierlo-Hout

Zondag 2 oktober speelde MVC’19 haar tweede competitiewedstrijd tegen titelkandidaat Mierlo-Hout. MVC’19 speelde verdienstelijk maar moest toch buigen voor het sterk spelend Mierlo-Hout.

Na de vorige week kansloos te zijn verloren van De Valk moest vandaag uit een ander vaatje worden getapt. Mierlo-Hout liet in de eerste minuut al meteen zien dat ze voor de drie punten naar Maasbree waren afgereisd. Keeper Tim van Renselaar voorkwam een vroege achterstand. In de 7e minuut werd een verdedigingsfout bij MVC’19 keihard afgestraft door de uitstekend spelende Chafik Mezzani. MVC’19 ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hiervoor ook een aantal kansen. In de 17e minuut werd een loepzuivere penalty voor MVC’19 onthouden nadat Daan Peters in het strafschopgebied werd gevloerd. Scheidsrechter Noppe stond te ver van de situatie af om het goed te kunnen beoordelen. Vlak voor rust kreeg MVC’19 twee dotten van kansen maar beiden keren ontbrak het aan precisie bij de MVC’19 spits. MVC’19 ging ondanks de kleine achterstand met een tevreden gevoel naar de kleedkamer. MVC’19 had prima partij gegeven.

Helaas was dit goede gevoel in de 47e minuut al voorbij toen een snelle aanval van Mierlo-Hout werd bekroond met een doelpunt met een 0-2 achterstand als gevolg. Uiteindelijk was dit het beslissend moment in de wedstrijd ook al probeerde MVC’19 nog wel iets goed te maken van de achterstand. MVC’19 bleef de aanval zoeken en kreeg nog kleine kansen die niet werden benut. In de 80e minuut kwam de wedstrijd helemaal op slot toen de 0-3 werd binnengeschoten. Op het eind van de wedstijd moest de uitstekend keepende Tim van Renselaar er nog aan te pas komen om te voorkomen dat de uitslag nog hoger zou uitvallen.

MVC’19 heeft dapper gestreden maar moest zijn meerdere herkennen in Mierlo-Hout. Zondag 9 oktober wacht een uitwedstrijd tegen koploper SHH uit Herten.

Auteur: Peter van Diepe