MVC’19 verslaat eindelijk “angstgegner” HBSV

Auteur: Mat Nellen

MAASBREE-  De 1-0 zege op het stugge HBSV uit Hout-Blerick heeft veel bloed, zweet en tranen gekost. Aanvallend konden beide ploegen nauwelijks een vuist maken. Beide trainers Tim Nabben (HBSV) en Erik van Rooij (MVC’19) hadden hun spelers goed geïnstrueerd. Het was geen schaakvoetbal, maar wel een wedstrijd op het scherpst van de snede. Met veel inzet bestreden beide ploegen elkaar. Het ging deze middag in Maasbree niet om de schoonheidsprijs, maar  puur om de punten.

Luuk Kempen: ervaren kracht op Maasbreese middenveld. Foto: Math Geurts Fotografie

In de beginfase had MVC’19  enkele kansen, maar toen HBSV zijn defensie goed had staan, konden de MVC-ers moeilijk gaten meer vinden in het bolwerk. De gasten, die Moreno Walda zagen uitvallen en hun spits Roy Hesen misten, waren aanvallend onder de maat. Alleen de gevaarlijke ingooien en de strakke voorzetten van de 35-jarige oud-prof Ken Leemans  zorgden voor gevaar. De echte kansen waren op een hand te tellen. In de 25e minuut kreeg MVC’19 halverwege de Hout-Blerickse speelhelft een vrije trap. De onvermoeibare Maasbreese middenvelder Joost Hesen zette de bal fraai voor en Ron van den Kerkhof verschalkte HBSV-doelman Jules Peeters met een geplaatste kopbal. HBSV joeg op de gelijkmaker, maar hun smeekbedes aan het adres van de goed leidende scheidsrechter Bloemen om de bal op de penaltystip te leggen, werden niet gehonoreerd.

Na rust gaven beide ploegen elkaar weinig toe, maar het zware veld en de vele duels hadden hun tol geëist. In de slotfase probeerde HBSV de gelijkmaker te forceren, maar MVC’19 bleef vrij gemakkelijk overeind. Een verdiende overwinning, die niet met mooi voetbal werd behaald, maar soms moet je slechte wedstrijden “lelijk”  op zijn Italiaans over de streep trekken . Eindelijk won MVC’19 van haar “angstgenger” HBSV.

Komende zondag komt middenmoter Merefeldia uit Nederweert op bezoek. Een lastige ploeg, die vorig seizoen in Maasbree won. De uitwedstrijd in Nederweert leverde MVC’19 de eerste overwinning van dit seizoen op. MVC’19 zal de Midden- Limburgers niet onderschatten.

Leave a Reply