Ook meiden en dames voetballen met veel plezier bij MVC’19

 

 

 

MVC’19 is op zoek naar meiden en dames die zin hebben om lekker te voetballen!!!!!

MVC’19 is trots op haar meiden-damesafdeling. Zij vormen een onmisbaar stukje uit de puzzel die samen onze mooie vereniging vormt. Wist je dat:

  • MVC’19 met 2 damesteams en 1 meisjesteam (MO19) een vereniging is met een van de grootste vrouwenafdelingen in de regio?
  • MVC’19 naast deze specifieke damesteams, meisjes heeft voetballen tussen de jongens in de C ( JO15) t/m Mini-F (JO07) jeugd?
  • MVC’19 82 vrouwelijke spelende leden heeft?
  • In de afgelopen jaren 2 meisjes geselecteerd zijn voor het KNVB regioteam?
  • Een vertegenwoordiging vanuit de meiden-damesafdeling onderdeel uitmaakt van

het hoofdbestuur en veel andere commissies die de vereniging draaiende houden?

Uiteraard heeft MVC’19 nog steeds plaats voor nieuwe vrouwelijke leden. Het lijkt erop dat er vanuit de jeugd de komende jaren een flink aantal meisjes doorgroeien naar het meisjesteam of een van de damesteams. Op kortere termijn zijn we naast meiden voor ons A-team (MO19) op zoek naar meisjes-dames uit alle leeftijdscategorieën.  Het meisjes MO19-team heeft nu slechts 15 speelsters en dat mag best wat meer zijn.

Voetballen is een prachtige sport. Een teamsport die je lekker buiten in de open lucht kunt uitoefenen. Wat wil je nog meer? Kom een keer kijken bij ons op het sportpark of kom een keer vrijblijvend meetrainen. Je bent van harte welkom.

Voor meer informatie bel met Gemma Haenraets 06-11725373 of Peter van Diepe 06-19006862!!!

 

  

Meiden/dames voetbal groeit hard. Wereldwijd, in Nederland, maar zeker ook in Maasbree. Wereldwijd voetballen er 29 miljoen meiden en vrouwen. Voetbal is daarmee internationaal veruit de grootste sport voor vrouwen. Ook in Nederland heeft het meiden- en vrouwenvoetbal zich in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. Anno 2016 staan er bij de KNVB 151.987 meiden en vrouwen geregistreerd. Dat is een toename van 4 procent ten opzichte van het seizoen 2014/’15, met vooral bij de pupillen en jongste junioren een grote aanwas. Bij de pupillen is de jaarlijkse groei 6,7 procent.

Internationaal vindt Nederland beetje bij beetje de aansluiting met de wereldtop. Dit jaar zal het EK voetbal voor vrouwen in Nederland plaats vinden, en dat is weer een mooi meetmoment om te kijken waar we internationaal staan.

Download de flyer hieronder. De flyer opent in een nieuw venster.

 

Leave a Reply