Terechte nederlaag MVC’19 tegen HVV Helmond

MVC’19 heeft een terechte nederlaag geleden tegen HVV Helmond. De tegenstander uit Helmond was MVC’19 vaak te slim af en de verdediging van MVC’19 gaf te veel kansen weg waar de spelers van HVV Helmond dankbaar gebruik van wisten te maken. Na de 3-0 lieten de Helmondenaren MVC’19 voetballen en werden er nog twee doelpunten gescoord.

Meteen na de aftrap werd een verkeerde terugspeelbal door een speler van HVV onderschept en mocht MVC’19 van geluk spreken dat de bal in het zijnet werd geschoten. HVV Helmond begon erg offensief aan de wedstrijd en zette hoogdruk, waar onze verdedigers vaak geen antwoord op hadden. In de 13e minuut was het bijna raak maar kon Rick van der Zee nog ternauwernood de nul houden door de bal knap van de lijn te halen. In de 19e minuut werd een snelle aanval van HVV Helmond van dichtbij afgerond door Tom Hertogs, met als resultaat een terechte 1-0 stand. HVV Helmond bleef het beste van het spel houden en in de 42e minuut werd door Said Azarfane de 2-0 binnengeschoten. In de blessuretijd kreeg Daan Peters nog een vrije trap die helaas niet verzilverd werd. MVC’19 ging met een 2-0 achterstand de rust in.

Trainer Roel Verberk gaf in de pauze aan dat onze spelers te veel ontzag hadden voor hun tegenstander. Het advies was dan ook ga zelf voetballen en probeer onder de druk van HVV Helmond uit te komen. Meteen na de aftrap kreeg MVC’19 al een dot van een kans via een kopbal van Daan Peters die helaas de snelheid en kracht miste. MVC’19 kwam beter in het spel en begon ook meer te voetballen echter in de 51e minuut werd een verdedigingsfout koelbloedig afgestraft en kwam HVV Helmond op 3-0. In de 64e minuut had MVC’19 een strafschop moeten krijgen maar de scheidsrechter floot voor een vrije trap net buiten het zestienmeter gebied. De vrije trap werd door Daan Peters ingeschoten en via een rebound kwam de bal bij Bart Houben die van dichtbij de 3-1 kon binnenschieten. MVC’19 kreeg weer hoop en ging massaal in de aanval. Na bijna 70 minuten kreeg MVC’19 een dot van een kans maar helaas kon Daan Peters de bal niet afronden. MVC’19 bleef druk zetten en een paar minuten later mocht Lars Janssen afdrukken maar de keeper kon de bal tijdig onderscheppen.

In de 78e minuut werd een snelle aanval van HVV Helmond van dichtbij binnengeschoten en stond de 4-1 op het scorebord. De kans op nog een resultaat was verkeken, maar desondanks probeerde MVC’19 toch nog om een doelpunt te forceren. In de 83e minuut had MVC’19 wederom recht op een penalty na een overtreding op Daan Peters, maar scheidsrechter Rutten zag er helaas geen overtreding in. Na een tweede gele kaart werd een speler van HVV Helmond van het veld gestuurd. Nog geen minuut later stond de 5-1 op het scorebord. Jeugdspeler Finn Engels mocht hierna zijn debuut maken en vlak voor tijd scoorde Mike Peeters nog zijn doelpunt en kwam de 5-2 eindstand op het scorebord.

MVC’19 heeft een terechte nederlaag geleden en zal zich na een week rust moeten voorbereiden op de derby tegen Panningen die tot nu toe nog geen punt wisten te behalen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 29 oktober op Sportpark De 3-Sprong.

Auteur: Peter van Diepe