13e editie “MIRU&HJS MVC TOP Onder 12 Toernooi” sterk bezet!

Zaterdag 25 en zondag 26 augustus, organiseert voetbalvereniging MVC’19 voor de 13e keer haar “MIRU&HJS MVC TOP Onder 12 Toernooi” op sportpark de 3-Sprong in Maasbree. Ook dit jaar heeft de organisatie weer een prachtig affiche weten te creëren en komen er jeugdteams uit binnen- én buitenland, voetballen in Maasbree.

Sterke bezetting:

Dit TOP Onder 12 jeugdtoernooi (voorheen 1e jaars D-pupillen), is een begrip in binnen- en buitenland. Ieder jaar weer is er veel interesse om deel te mogen nemen aan het toernooi in Maasbree. De reden hiervoor is waarschijnlijk de zeer goede organisatie die door de vele gemotiveerde vrijwilligers neergezet word. En niet te vergeten de vele sponsoren die dit toernooi een warm hart toe dragen.

Uit Nederland nemen de volgende “onder 12” ploegen van de top jeugdopleidingen deel:

AFC-Ajax
AZ-Alkmaar
Feyenoord-Rotterdam
Vitesse
VVV-Venlo.

Daarnaast neemt het regioteam Peel en Maas, als enig amateurteam deel aan het toernooi. Dit regioteam bestaat uit jeugdspelers afkomstig uit Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venlo, en wordt begeleid door Theo Tielen, Ron van den Kerkhof en Marco Daniëls; allen uit Maasbree.

Buitenlandse teams
Naast de topteams uit Nederland, komen ook 5 teams uit andere Europese landen naar  het “MVC TOP Onder 12 Toernooi” in Maasbree:

Uit België: KRC Genk en KV Mechelen
Uit Denemarken:  Odense BK
Uit Duitsland: Bayer’04 Leverkusen

Uit Schotland: Aberdeen FC
Uit Engeland: Chelsea FC, die na winst in editie 2016 en 2017, dit jaar voor de triple gaan.

Een mooie mix van binnen- en buitenlandse topploegen met allemaal verschillende speelstijlen, waardoor het ook dit jaar weer een prachtig toernooi zal gaan worden! Welk jeugdteam zal zich dit jaar voegen in het rijtje met de winnaars uit het verleden? Te weten: Bayer’04 Leverkusen (4x), Chelsea FC (4x), Club Brugge (1x), Feyenoord (1x) en PSV (2x).

Veel prijzen
Naast de wisselbeker voor de toernooiwinnaar, spelen de jeugdteams ook dit jaar weer voor de Fair Play Prijs. Deze prijs is voor de sportiefste ploeg (binnen en buiten het veld) en komt tot stand met dank aan de KNVB Scheidsrechters, die hun wedstrijden beoordelen.

Ook zijn er dit jaar weer verschillende individuele prijzen te winnen. Een deskundige jury kiest de beste keeper en beste speler van het toernooi. Bekende winnaar uit het verleden is o.a. Mason Mount; afgelopen jaar uitblinker bij Vitesse. Nieuw dit jaar is een mooie prijs voor de topscoorder van het toernooi. Deze prijs is in het leven geroepen om het aanvallende voetbal gedurende het tweedaagse internationale voetbaltoernooi te promoten.

Demonstratie mini voetbal MVC’19|
MVC’19 heeft binnen haar vereniging verschillende voetbalafdelingen, waarvan het mini voetbal voor spelers onder de 7 jaar er een is. Deze voetbaltak, voor de jongste leden, laat de voetballertjes op een leuke en speelse manier kennismaken met de voetbalsport. Op zondagmiddag 26 augustus zal er daarom gedurende de middagpauze (tussen 12:45 uur en 13:30 uur), een mini toernooi gespeeld worden met deze allerjongste voetballertjes van MVC’19.

Gastgezinnen en tombola
Ook dit jaar maakt de organisatie weer dankbaar gebruik van gastgezinnen. Dit jaar zullen maar liefst 4 teams bij gezinnen ondergebracht worden. Zowel de gastgezinnen als de jeugdspelers genieten enorm van deze bijzondere vorm van gastvrijheid!

Tijdens het toernooi zal de toernooiorganisatie, met o.a. prachtige prijzen die de deelnemende teams ter beschikking stellen, een tombola organiseren.

Het toernooi
Het toernooi start zaterdag 25 augustus om 11.00 u op Sportpark de 3 Sprong. De eerste poulewedstrijden beginnen om 11:30 u, waarbij AFC Ajax tegen Bayer’04 Leverkusen op het hoofdveld de spits zullen afbijten. Het regioteam Peel en Maas zal om 12:10 u voor het eerst in actie komen tegen KV Mechelen. Op zaterdag zullen de poulewedstrijden gespeeld worden tot 16:00 uur.

Op zondag 26 augustus wordt het toernooi vervolgt. We starten deze dag om 10:00u.
Na de middagpauze beginnen om 13:30 u de plaatsingswedstrijden. De finale is gepland om 15:45 u.
De organisatie is nog in onderhandeling met een bekende voetballer om de prijzen uit te reiken. Dit zal rond 16:30 u plaatsvinden.

Dit jeugdvoetbaltoernooi was voor vele huidige voetbaltoppers de eerste grote stap in hun voetbalcarrière. Mason Mount, Leroy Sané, Donny van de Beek,Timothy Fosu-Mensah en Jorrit Hendrix hebben deelgenomen aan .“Top onder 12 toernooi”! Een mooi bewijs dat u in Maasbree de toppers van morgen aan het werk kan zien.

 

Leave a Reply