Aanpassing consumptieprijzen MVC’19 sportkantine

De consumptieprijzen in de MVC’19 sportkantine zullen vanaf het seizoen 2019-2020 noodzakelijkerwijs worden aangepast. Meerdere ontwikkelingen zijn hier de reden van. De voortdurende afname van omzet en brutowinstmarge gedurende de afgelopen seizoenen is daarvan de belangrijkste oorzaak. Daarbij komt nog een doorlopende stijgende inkoopwaarde. Maar zeker ook de toenemende druk op vrijwillige medewerkers leidt tot steeds hogere personeelskosten. En tenslotte is ons clubhuis na 15 jaar toe aan een aantal noodzakelijke investeringen.

Dit alles overziend ontkomt MVC’19 er niet aan, voor het eerst in ruim drie jaar, de consumptieprijzen voor het komende seizoen aan te passen. De vertrouwde gangbare consumptieprijs van € 1,80 voor o.a. frisdrank, pils, sportwater en snacks uit de keuken, worden verhoogd naar € 2,00. Koffie en thee gaan naar € 1,80. Een zakje van 11 st. consumptiemunten gaat van € 18,00 naar € 20,00. Per consumptie gaat dit dan een meerprijs van goed € 0,18 betekenen.

Bovenstaande prijsverhogingen zijn tot stand gekomen in goed overleg tussen kantinecommissie en HB. Daarbij is ook meegewogen dat MVC’19 hiermee redelijk in de pas blijft in vergelijking met andere sportkantines in de omgeving. Wij wensen iedereen een sportief succesvol maar ook vooral gezellig seizoen toe.

Namens HB en Kantinecommissie

Paul Delissen.

 

Leave a Reply