Afsluiting JO7 t/m JO9

Op zaterdag 19 juni jl. verzamelden 70 spelers en 23 leiders zich om (in plaats van het jaarlijkse kamp) de afsluiting 2021 te beleven. De meesten waren (letterlijk) goed gemutst en ingestreken tegen de zomerse zon. Nadat de spelertjes waren verdeeld en gemixt over 8 EK-landenteams mochten ze gaan voetgolfen; in zo min mogelijk trappen de bal in de hole krijgen. Hierbij moesten ze o.a. door de gang bij kleedruimtes heen en moest de bal door ringen, tussen pionnen en in container. Dus de spelertjes moesten vooral mikken en behendig de bal proberen te spelen. De kwaliteit van de teams was hoog en de teams hadden minder tijd nodig dan was gepland. Gelukkig bracht de sproeier uitkomst.

Na ranja en chips konden de landenteams gaan touwtrekken, flessenvoetbal, ‘balletje-op-lepel’ en vele andere spellen doen. Ondanks de hete zon werd er met veel plezier en enthousiasme gestreden en iedereen had dan ook wel een ijsje verdiend. Om het spellencircuit goed af te sluiten, mocht elk voetbalteam nog tegen hun eigen leiders touwtrekken èn was er ook nog een touwtrekwedstrijd tussen alle kinderen en alle leiders. Ondanks de gezichten van leiders die rood aanliepen van inspanning waren alle overwinningen voor de spelers. Dat de leiders slechte verliezers waren, bleek wel na afloop toen het schoeisel de schuld kreeg.

 

Na het maken van de teamfoto’s was het tijd om een frietje met snack te halen aan de frietwagen en de buik te vullen. Even was het muisstil op het Sportpark.

Inmiddels ging het richting 18.00u en was het tijd voor de penaltybokaal. Elk team had tijdens de reguliere training al geoefend en van daar uit spelers aangewezen die mochten deelnemen. Spelertjes van de JO7 moesten mikken op een klein geel doeltje en die uiteindelijk de ballen er in bleef trappen werd winnaar: Ben Linssen.

 

Voor de JO8 en JO9 was Mike Holten (keeper van de JO17-1) gevraagd om alle ballen tegen te houden. Ondanks dat hij ’s middags al een wedstrijd had gekeept (en gewonnen), wist hij uiteindelijk toch de nodige ballen te stoppen. Na een spannende strijd was in beide categorieën ook een winnaar: Sjors Houben (JO8-1) en Jens Wijnen (JO9-3).

Inmiddels kwamen de eerste ouders al hun kinderen ophalen en konden ze nog net een glimp opvangen van de afsluiting. De 3 winnaars van de penaltybokaal werden gehuldigd en ontvingen alle 3 een beker. Voor het landenteam dat het beste had gevoetgolfd èn het voetbalspellencircuit het beste had uitgevoerd was er ook een prijs. De spelers van Spanje mochten elk een mooi voetbal-lichtbord in ontvangst nemen. Ze waren er hartstikke blij mee, al zal menig ouder zich suf gesjouwd hebben om deze grote prijs heel thuis te krijgen. Tot slot was er voor elke deelnemer nog een medaille, omdat die zich zo sportief had gedragen.

 

De leiders zorgden vervolgens dat alles snel werd opgeruimd, zodat ze gezamenlijk (tot net voor de enorme regenbui) onder genot van een drankje konden napraten en nagenieten van een zeer geslaagde afsluiting van de JO7 t/m JO9. Tegelijkertijd is afgesproken, dat (onder voorbehoud) we 2022 weer gewoon gaan afsluiten met een kamp op de 3-Sprong.

Graag willen we iedereen bedanken, die mee heeft gewerkt voor of achter de schermen aan deze fantastische voetbaldag. Allereerst natuurlijk de spelers en leiders, maar ook Jac Wijnen (administratie bijdrage ouders), Pierre Houben (accommodatie), Jac Gubbels (ijsjes), Mirian Wijhers (kantine), Mike Holten (keeper penaltybokaal), Joke Simons (foto’s) en natuurlijk onze dag-sponsor Pulse Business Solutions te Venlo.

 

We zijn trots dat het in korte tijd gelukt is om met geringe middelen een dag te verzorgen waar bijna 100 MVC-ers enorm van hebben genoten. Dank je!!!

 

Voor een impressie van deze dag zie alle foto’s (klik hier)

 

 

De organisatie

Linda Vestjens (JO7)
Frank Boots (JO8)
Mathijs Peeters (JO9)
Paul Cox (coördinator)

 

Leave a Reply