Baarlo en MVC’19 houden elkaar in evenwicht

Baarlo en MVC’19 hebben elkaar geen pijnen kunnen doen in een spannende, maar niet hoog staande wedstrijd. Beide ploegen hadden teveel ontzag voor elkaar. De 1-1 eindstand gaf de krachtsverhoudingen goed weer.

In de beginfase kreeg MVC’19 een kans via Joris Timmermans, maar die ging verloren. Verder hielden beide defensies de  deur op slot. Slechts met afstandsschoten  werden de keepers Jeffrey Schouenberg (Baarlo) en Tim van Renselaar (MVC’19) op de proef  gesteld,  maar die schoten werden een gemakkelijke prooi voor beide keepers. Er werd veel strijd geleverd zonder dat de grenzen van de sportiviteit werden overschreden. Scheidsrechter Ramakers had dan ook een gemakkelijke middag. De rust ging in met 0-0.

021016-baarlo-mvc-028

Joost Hesen in fel duel gewikkeld met Baarlo-speler. (Foto: Math Geurts Fotografie)

MVC’19 kwam het best uit de startblokken in de tweede helft. Al in de eerste minuut glipte Joris Timmermans door de Baarlose defensie. Zijn perfecte voorzet werd door Ron van den Kerkhof verzilverd.  Baarlo raakte niet van slag en ging gedoseerd   aanvallend op zoek naar de gelijkmaker. In de 51e minuut kwam Baarlo op gelijke hoogte. Maikel van Erp joeg de bal van de rand van het strafschopgebied keihard tegen de touwen.  De echte derbysfeer wilde de hele wedstrijd niet losbarsten. Kansen kregen beide ploegen nauwelijks.

Pas in de 82e minuut weer opwinding, toen Jeffrey Schouenberg een verraderlijk schot van Marco Daniëls over de lat tikte. In de slotminuut  leek Ron van den Kerkhof MVC’19 naar winst te schieten, maar de goed uitgekomen Baarlo-keeper Jeffrey Schouenberg hield de Maasbreese spits van score af.  Beide ploegen waren tevreden met de terechte puntendeling.

Komende zondag krijgt MVC’19 ongeslagen koploper SJVV uit Deurne op bezoek.  Een overwinning op de Brabanders, die vorig seizoen twee maal .MVC’19  versloegen, is erg welkom, want MVC’19 wil graag de sprong naar de middenmoot maken.

Auteur: Mat Nellen