Beter Helmondia klopt zwak MVC’19

MAASBREE- Een beter Helmondia heeft een verdiende 2-1 zege behaald op een zwak en zonder overtuiging spelend MVC’19. De vijfde nederlaag op rij moet MVC’19 zorgen gaan baren.

Waren beide ploegen in Helmond nog aan elkaar gewaagd in Maasbree was Helmondia vanaf het beginsignaal de betere ploeg. De Helmondenaren wonnen duidelijk de slag op het middenveld en MVC’19 werd constant op eigen helft vastgezet. Onder de bezielende leiding van de 25-jarige Stefan van de Water en de 38-jarige Amos Letwory konden de Helmonders domineren en moest MVC’19 achter de feiten aanlopen. De Maasbreese ploeg kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Dat het bij rust nog 0-0 stond was te danken aan enkele goede reddingen van Stan Caris in het Maasbreese doel en de slordige manier waarop Helmondia met de kansen omging.

Na de rust ging de Helmondse ploeg op dezelfde manier verder. MVC’19 moest het hebben van schaarse uitvallen. De ploeg was deze middag een mak lammetje. In de 62e minuut kwam Helmondia verdiend op 1-0. Plotseling stonden twee Helmondse spelers vrij voor doelman Stan Caris. Stefan van de Water gaf het beslissende tikje. Scheidsrechter Marc Bloemen keurde de treffer goed na overleg te hebben gepleegd met de Maasbreese assistent-scheidsrechter Jip Cox, die de gehele wedstrijd prima vlagde. De onverwachte Maasbreese gelijkmaker viel in de 69e minuut. Een MVC-er werd bij een scrimmage in het strafschopgebied van Helmondia neergelegd. Ron van den Kerkhof wist de goed keepende Milan Lebens te te verschalken. De Maasbreese feestvreugde was slechts van korte duur. Vanaf de aftrap ging alles mis. Diverse MVC-ers grepen te laat in en veroorzaakten ook nog een vrije trap. Deze vrije trap zorgde voor chaos in het Maasbreese strafschopgebied. Amos Letwory zette Helmondia op 2-1. Een wanhoopsoffensief leverde MVC’19 nog een kansje op, maar een tweede strafschop kreeg MVC’19 niet. Er was al buitenspel geconstateerd.

MVC’19 was deze middag machteloos en radeloos. Verschillende spelers hebben een gebrek aan vorm en zakten door de ondergrens. De komende wedstrijden moet het team weer samen de mouwen opstropen, want de neerwaartse spiraal moet doorbroken worden. Komende zondag wacht in Ysselsteyn tegen de gelijknamige club weer een zware klus. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.