Blerick te sterk voor MVC’19

(Door Peter van Diepe)

MVC’19 heeft op donderdag 21 maart de vooruitgeschoven wedstrijd in verband met de Venloop met 0-2 verloren van het hoog geklasseerde Blerick. MVC’19 heeft geen slechte wedstrijd gespeeld maar bleek toch een maatje te klein voor Blerick dat echter weinig scoringskansen creëerde en de overwinning te danken had aan persoonlijke fouten aan Maasbreese zijde.

Aan het begin van de wedstrijd werd MVC’19 flink onder druk gezet door Blerick dat echter nog weinig kansen kreeg in het eerste deel van de wedstrijd. Een persoonlijke fout werd MVC’19 in de 20e minuut fataal, waarna de snelle Youssef Bahari de bal simpel kon binnenschieten. Na een halfuur kreeg Blerick nog een behoorlijke kans maar Joris Timmermans was tijdig aanwezig om de bal voor het doel weg te werken. In de 36e minuut kreeg MVC’19 via een vrije trap van Daan Peters haar eerste kans. De bal werd in de korte hoek geschoten waar keeper Levy Bosch van Blerick de bal op tijd kon pareren. Vlak erna kreeg Blerick via Robin Deenen nog een grote kans maar de bal werd overgeschoten. MVC’19 ging met een 0-1 achterstand de rust in.

Trainer Roel Verberk was niet geheel ontevreden en gaf aan dat de wedstrijd nog niet verloren was. Zorg dat jullie goed in de duels komen en met maximale inzet is er misschien nog wel iets te halen tegen Blerick dat weliswaar een overwicht had maar nog weinig echte kansen had gecreëerd. Meteen na rust kreeg Bart Houben een kans om een doelpunt te maken na een mooie aanval via Daan Peters en Joris Timmermans, maar hij kwam net te kort om echt in scoringskans te komen. Na bijna een half uur spelen werd een terugspeelbal door keeper Tim Peijnenburg verkeerd ingeschat en kon de Poolse spits Michal Kolodziejski, die overigens de hele wedstrijd erg goed werd verdedigd door Dennis Bouten, de bal simpel binnenlopen. MVC’19 probeerde het nog en kreeg nog twee aardige kansen via schoten van Daan Peters, die ook nog een fraaie panna in petto had en de ingevallen Lars Janssen, maar beiden schoten gingen over. De 2e helft werd positief afgesloten met veel strijdlust.

Hopelijk zijn dit goede voortekenen voor de komende belangrijke wedstrijden. De eerste staat op zondag 7 april op het programma als MVC’19 op bezoek gaat naar koploper Stiphout Vooruit uit Helmond.

Auteur: Peter van Diepe