Blerickse supersub bezorgt MVC’19 een geduchte kater

MAASBREE- De vierde nederlaag op rij kwam in het Maasbreese kamp hard aan. MVC’19 leek op weg naar een overwinning, toen Blerick onverwacht terugkwam en in de slotfase een 1-2 achterstand omboog in een geflatteerde 5-2 zege.

Blerick en MVC’19 zijn twee ploegen die van verzorgd aanvallend voetbal houden. De kou kleumende toeschouwers kregen een bizarre wedstrijd voorgeschoteld met een wisselend scoreverloop. MVC’19 miste in Blerick Rob Custers, Joost Hesen, Bart Crienen en Lano Engels. De Blericks routiniers Abderrahim Boulhi, Esam Doudouh en aanvoerder Lennart Gerdes stuurden de Blerickse jonkies aan en de kwikzilverige Dennis Meho was erg gevaarlijk met zijn rushes. Grote man aan Blerickse zijde was toch wel Appie Boulhi. Hij is balvast, doelgericht en strooit met passes. Hij was een ware kwelgeest voor de Maasbreese verdedigers. Na16 minuten bracht hij met een verdekt schot Blerick aan de leiding. MVC’19 kreeg ook wel kansen, maar vooral Daan Peters had voor rust de pech aan zijn voetbalschoenen. Een fraai schot van hem belandde tegen de paal. Beide keepers, Dylan Hauser van Blerick en Stan Caris bij MVC’19, hadden over werk niet te klagen. De rust ging in met een verdiende 1-0 voorsprong voor Blerick.

Na rust was er een grote hoofdrol weggelegd voor de ingevallen 19-jarige Mike Peeters. In de eerste minuut verschalkte hij de Blerick- keeper met een lobje en in de 49e minuut nam hij ook de tweede Maasbreese treffer voor zijn rekening met een bekeken schot. Blerick leek staande k.o. en MVC’19 rees de kansen aan een. Joris Timmermans, Ron van den Kerkhof en Daan Peters verzuimden echter Blerick de genadeklap te geven. Dat werd de Maasbreese ploeg fataal. Bij een uitval van de thuisclub “versierde” Appie Boulhi een omstreden strafschop die hij, ondanks felle protesten van Maasbreese spelers, verzilverde. Na  de 2-2 kreeg MVC’19 nog enkele kansen maar ebde het geloof langzaam weg, terwijl Blerick nieuwe energie in de ploeg pompte. In de 76e minuut paste Blerick-trainer Roy Schijven een gouden wissel toe. De onbevangen spelende 19-jarige Luca Willems ontpopte zich als scherprechter voor de Maasbreese ploeg. In de 78e minuut bracht hij met een frommelgoal Blerick op voorsprong. In de 85e minuut benutte hij een terechte strafschop en in de 89e minuut voltooide hij zijn hattrick met een gedegen schot. MVC’19 verloor met 5-2 omdat de thuisclub de kansen beter benutte. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat MVC’19 op een dergelijke manier verliest.

Zondag 2 december komt Helmondia naar Maasbree. Na vier nederlagen op rij snakt MVC’19 naar een overwinning. In Helmond werd drie weken geleden met 3-2 verloren. Zondag moet er gewonnen worden. Verder speelt MVC’19 op dinsdag 4 december om 20.00 uur in Wanroij voor de beker tegen Constantia.

Auteur: Mat Nellen