MVC’19 speelt voor Sinterklaas

MAASBREE- MVC’19 heeft tegen Liessel voor Sinterklaas gespeeld in het eerste kwartier van de wedstrijd. Luuk Engels pakte die cadeautjes graag uit en legde met zijn twee treffers de basis voor de verdiende 3-1 overwinning van de Brabantse gasten.

MVC’19 begon onthutsend zwak aan de partij. Het begon al in de eerste minuut met een te korte terugspeelbal. De altijd gevaarlijke boomlange Ruud Engels strafte de Maasbreese fout genadeloos af. MVC’19 wist geen raad met het gevarieerde aanvalsspel van Liessel die ook veel druk zette op de Maasbreese defensie. MVC’19 kreeg geen grip op Ruud Engels en zijn maatjes. In de 10e minuut schoot hij de 2-0 binnen. MVC’19 kwam op vele fronten tekort maar vooral in de duelkracht troefden de Brabanders MVC’19 af. MVC’19 kon pas na twintig minuten aanvallend een vuist maken. Je kon merken dat bij Daan Peters en Joris Timmermans de fitheid ontbrak. Er hing een soort matheid over de ploeg en de echte overtuiging ontbrak. Toch viel in de 30e minuut de aansluitingstreffer. Een goede voorzet van Joris Timmermans werd verzilverd door Ron van den Kerkhof. Een van de schaarse hoogtepunten aan Maasbreese zijde.

Tot overmaat van ramp viel middenvelder Joost Hesen uit. Jaap Bruijnen verving hem echter goed. Tegen de fysiek sterkere Brabanders moesten de MVC’19-ers overuren maken. Wie had gehoopt dat MVC’19 terug in de wedstrijd zou komen, kwam bedrogen uit. Het bleef wat stroperig. Echte kansen kwamen er nauwelijks want de echte overtuiging ontbrak aan Maasbreese zijde. Het inbrengen van Koen Boots in de spits, die middenvelder Rodey Berben verving, zorgde voor wat roering. Het Maasbreese offensief leverde echter geen vruchten op. De betere kansen waren voor de Brabantse gasten. De wedstrijd viel definitief in het slot toen de kogelvrij gelaten Roy Vedder kinderlijk eenvoudig de derde treffer voor Liessel scoorde. Liessel maakte haar tweede plaats waar en MVC’19 bleef onder de maat. Drie nederlagen op een rij tegen Brabantse ploegen en de eerste nederlaag thuis. Dus veel stof om na te denken.

Zondag 25 november gaat MVC’19 op bezoek bij Blerick, de ploeg die de laatste plaats deelt met Baarlo. Hopelijk heeft MVC’19 dan de beschikking over elf voetballers, die lichamelijk en mentaal 100 % fit zijn.