Chelsea FC prolongeert titel in Maasbree

Chelsea FC uit Londen heeft voor de derde maal op rij het hoogstaande internationale MIRU & HJS  MVC TOP Onder 12 Toernooi gewonnen. In de finale klopte de Londense ploeg net Nederlandse AZ Alkmaar met 1-0. Door dit resultaat won Chelsea FC de wisselbeker definitief.

 

Het internationale jeugdtoernooi werd dit jaar voor de 13e maal georganiseerd door MVC’19 uit Maasbree. De beste vier ploegen bereikten de halve finale. Titelhouder Chelsea FC was in de halve finale veel te sterk voor Ajax Amsterdam (2-0) zege, terwijl AZ Alkmaar heel veel  moeite had met het sterke KRC Genk uit Belgische Limburg. Na een zinderende halve finale, die in 1-1 eindigde, wisten de Nederlanders de strafschoppenreeks te winnen.  In de strijd om de derde plaats tussen KRC Genk en Ajax Amsterdam werd niet gescoord. KRC Genk werd derde, omdat de Belgische doelman Thomas Boesman enkele pingels stopte.

 

Sportief toernooi

Het voetbal stond op hoog niveau. De vele internationale scout en het talrijke publiek hebben dit weekend kunnen genieten van talentrijke  voetballers, die fair play ook in het vaandel hebben gestaan. Dat werd bevestigd door de KNVB scheidsrechters die de wedstrijd floten. De scheidsrechters wezen na afloop de spelers van Aberdeen FC als sportiefste ploeg aan. De Schotten wonnen de Fair Play Cup.

 

Individuele prijzen

Een deskundige leiding beoordeelde alle keepers en spelers gedurende dit tweedaagse toernooi. Beste speler van het toernooi werd Hessel de Wit van AZ Alkmaar. Tot de beste keeper van het toernooi werd Thomas Boesmans van KRC Genk uitgeroepen. De derde individuele prijs ging naar de topscorer van het toernooi Frase Mackie van Aberdeen FC, die zes maal scoorde.

 

Regioteam MVC’19

Het enige amateurteam in dit profgezelschap   Regioteam MVC’19 samengesteld uit jeugdvoetballers uit de gemeente Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo werd uiteindelijk  tiende. Dat had de ploeg vooral te danken  aan de prestatie op de eerste dag, want op zaterdag won de ploeg met 3-0 van KV Mechelen en speelde de ploeg gelijk tegen AZ Alkmaar met 2-2.  Complimenten voor de jeugdige regiovoetballers die onder leiding stonden van Theo Tielen en Ron van den Kerkhof uit Maasbree.

 

Eindstand

De eindstand van het toernooi

 1. Chelsea FC
 2. AZ Alkmaar
 3. KRC Genk
 4. Ajax Amsterdam
 5. 5.Bayer Leverkusen
 6. Aberdeen FC
 7. Feijenoord Rotterdam
 8. Odense BK
 9. 9.Vitesse Arnhem
 10. Regioteam MVC’19 Maasbree e.o.
 11. KV Mechelen
 12. VVV Venlo

 

Geslaagd

MVC’19 mag trots zijn op dit toernooi. De velden lagen er prachtig bij. De gastgezinnen kregen complimenten over de opvang van de jonge gasten. De vele vrijwilligers  kregen  veel lof voor hun werk. Vele sponsors  zorgden ervoor dat dit toernooi voor de 13 keer een geslaagd feest werd. In 2019 kan de organisatie meet gerust haart aan de 14e editie, dat dan op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september wordt gehouden en dan de afsluiting is van de viering van 100 jaar MVC’19.

 

Leave a Reply