DAW 1 – MVC’19 1 1 – 1

Schaijk, 22 Mei 2016

MVC’19 en DAW in evenwicht

In Schaijk hebben DAW en MVC’19 de punten met elkaar gedeeld. De 1-1 eindstand gaf de krachtsverhoudingen goed weer. Tot aan de slotseconde bleef het heel erg spannend. De beslissing wie in de volgende ronde tegen ODC Boxtel  mag aantreden, valt komende donderdag 26 mei in Maasbree.

Beide trainers Rob van der Ven (DAW) en Joe Wijnen (MVC’19) hadden hun huiswerk goed gedaan. In een regenachtig Schaijk lieten beide ploegen zien waarom zij zo hoog geëindigd zijn in hun klasse. Twee spelstijlen botsten met elkaar. In de beginfase had DAW het initiatief. De ene na de andere aanval  rolde op het Maasbreese doel af, waarin de jeugdige Sander van de Broeke uitstekend stond te keepen. MVC’19 overleefde de eerste DAW-storm.

160522-daw-mvc19-009

MVC’19-speler Clim Moonen speelde een zeer solide wedstrijd

In de12e minuut flitste de snelle Rob Custers op de linkerflank door de DAW-defensie. Zijn afgemeten voorzet bereikte Marco Daniëls  op de rand van het zestienmetergebied. Op weergaloze wijze scoorde de Maasbreese spelbepaler de 0-1. DAW was even aangeslagen, wat  resulteerde in Maasbreese kansen voor Rob Custers, Ron van den Kerkhof en Bart Crienen, maar ze waren slordig in de afronding of stuitte op de goed keepende Sylvester Rodrigues. Het inbrengen van de ervaren Dirk van de Hoogen gaf de thuisclub nieuwe impulsen. Hij was de drijvende kracht op het middenveld. In de 44e minuut kreeg DAW de verdiende gelijkmaker. Marc Raaijmakers omspeelde MVC’19 doelman Sander van de Broeke en tekende de 1-1 aan.

160522-daw-mvc19-017

Marco Daniëls scoorde de enige Maasbreese treffer.

Na de pauze probeerde beide ploegen in het sportieve duel de winnende treffer op het scorebord te zetten.MVC’19- topscorer Ron van de Kerkhof, die boeiende grond- en luchtduels uitvocht met Robert Kipping, kopte een goede voorzet Marco Daniëls op het doel, maar keeper Sylvester Rodriques redde fraai. Ook Rob Custers moest zijn meerdere erkennen in de DAW-goalie. DAW belegerde ook vaak de Maasbreese veste, maar de scrimmages leverden  wel hachelijke momenten op voor het Maasbreese doel, maar geen doelpunten. In de allerlaatste minuut bewees Sander van de Broeke zijn klasse door een fenomenale redding op een DAW-inzet.

Komende donderdag 26 mei zullen MVC’19 en DAW alleen maar met winst genoegen nemen. Dat kan weer een mooi voetbalgevecht opleveren. Bij gelijke stand na negentig minuten wordt er verlengd. De wedstrijd in Maasbree begint om 19.00 uur. De winnaar moet zondag 29 mei in Maasbree aantreden tegen de winnaar van het duel Oranje Zwart/Stormvogels’28.