Duur onnodig verlies MVC’19 tegen titelkandidaat Bruheze

MVC’19 heeft kermiszondag 12 mei thuis een zure nederlaag geleden tegen hoogvlieger Bruheze. Enerzijds omdat gezien het spelbeeld een gelijkspel zeker verdiend was geweest en anderzijds omdat dit de laatste kans was om degradatie nog te voorkomen. MVC’19 kan hooguit nog in punten gelijkkomen met SV United maar het doelsaldo is veel slechter. MVC’19 zal dan ook in het seizoen 2024-2025 weer na lange afwezigheid haar opwachting moeten maken in de 4e klasse.

Voor MVC’19 was de wedstrijd tegen Bruheze de laatste kans om rechtstreekse degradatie te voorkomen en via de nacompetitie nog een kans te maken zich in de 3e klasse te handhaven. De ploegen stonden nog niet koud in het veld of Bruheze stond via een doelpunt van Wim Gerrits al op 0-1. Een flinke tegenvaller voor MVC’19. MVC’19 zocht de aanval en via een mooie combinatie via Rodey Berben en Luuk Peeters kreeg Yannick Muijsenberg de kans om op doel te schieten maar de bal ging helaas over het vijandelijke doel. Na een klein half uur kreeg Bruheze een vrije trap die keurig door doelman Rick van der Zee werd gestopt. Vlak hierna was het weer MVC’19 met een kans om te scoren. Rodey Berben bracht via een mooie steekpas Luuk Peeters in stelling maar helaas zonder resultaat. De grootste kans van de 1e helft kwam op naam van Luuk Peeters. Oog in oog met de doelman van Bruheze kwam Luuk Peeters helaas niet tot scoren. MVC’19 speelde in de 1e helft een goede wedstrijd en Bruheze had nauwelijks kansen, maar desondanks gingen de Brabanders met een 0-1 stand de rust in.

In de 2e helft ging MVC’19 verder met waar het in de 1e helft mee was geëindigd, namelijk vooruit voetballen en hopen op de kansen die er zeker nog zullen komen. Na een uur spelen kreeg MVC’19 via Yannick Muijsenberg een vrije trap. In de rebound kwam Joris Timmermans net tekort om flink uit te halen. In de 65e minuut was het dan eindelijk raak voor MVC’19. Na balverlies van Bruheze kreeg Giep Verstappen oog in oog met de doelman van Bruheze de kans om te scoren. Via een fraai schot wist hij de stand weer gelijk te trekken. Na 78e minuten kreeg Bruheze via Johan van Lierop een penalty. Rick van der Zee voorkwam met een mooie safe dat Bruheze weer op voorsprong kwam. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd wist Bruheze alsnog de wedstrijd over de streep te trekken. Na goed doorzetten van Johan van Lierop wist Wim Gerrits van dichtbij de beslissende treffer binnen te schieten. Ondanks een goede wedstrijd aan MVC’19-zijde dropen de spelers en stafleden na 96 minuten teleurgesteld met een 1-2 verlies van het veld. De wedstijd werd op laatste moment nog onnodig verloren en met dit resultaat en de resultaten op de andere velden is rechtstreekse degradatie niet meer te voorkomen.

Op pinkstermaandag 20 mei speelt MVC’19 een uitwedstrijd tegen Excellent uit het Brabantse Oploo. Ondanks dat er niet veel meer op het spel staat zal MVC’19 zeker haar sportieve plicht gaan vervullen.

Auteur: Peter van Diepe