Eerste puntje MVC’19

MVC’19 heeft het eerste puntje van het nieuwe seizoen binnen. In een aantrekkelijk duel deelden MVC’19 en RKSVO de punten in Maasbree. Het werd 1-1.

MVC’19 speelde vanaf het begin zeer geconcentreerd en compact. In de eerste helft was de Maasbreese ploeg de bovenliggende partij maar na de pauze was de promovendus de meest aanvallende ploeg. Beide elftallen kregen voldoende kansen om meer doelpunten maken, maar het vizier stond niet altijd op scherp. Bovendien waren beide keepers Stan Caris (MVC’19) en Guus Jacobs (RKSVO) goed op dreef. De Ospelse topscorer Freek Meeuwissen werd goed aan banden gelegd door de Maasbreese defensie. Met de wind in de rug speelde MVC’19 zijn geliefde spelletje. De snelheid van de Maasbreese voorhoede spelers werd goed benut. Er waren in de eerste helft kansen voor Joris Timmermans, Joost Hesen, Bart Crienen en Rody Berben, maar de openingstreffer viel pas in de 41e minuut. Een scherpe voorzet van Joris Timmermans werd door Ron van den Kerkhof koelbloedig benut.

Na de pauze bracht RKSVO-trainer Jeroen van de Kerkhof een lange spits in het veld en de gasten togen massaal in de aanval. MVC’19 moest verdedigend overwerk verrichten en was zelf aangewezen op snel uitgevoerde counters. De Ospelse ploeg kreeg in de 2de helft ook verschillende kansen maar ging hier vooralsnog slordig mee om. Uit een snelle counter had Joris Timmermans MVC’19 op 2-0 kunnen zetten en zodoende de wedstrijd kunnen beslissen, maar zijn doelpoging stuitte op keeper Guus Jacobs. Daarentegen scoorde RKSVO bij de 8e corner de gelijkmaker. De corner werd door een MVC’19 verdediger verlengd waardoor de mee opgerukte verdediger Rikkert Dings de bal in het net kon werken.

In de slotfase kregen zowel MVC’19 als RKSVO nog kansen op de winnende treffer maar er werd niet meer gescoord. Beide ploegen hielden elkaar dus goed in evenwicht. Ook de cornerverhouding was 8-8. MVC’19 heeft zich goed hersteld van de zeperd in Sevenum. Trainer Tom van Bergen en zijn mannen moeten alle positieve dingen uit deze eerste thuiswedstrijd meenemen naar de komende uitwedstrijd.

Zondag 6 oktober gaat MVC’19 op bezoek op bij het sterke Liessel.