Efficiënter Budel benut de kansen

BUDEL –  MVC ’19 heeft een lesje gekregen in het benutten van kansen. Thuisclub Budel was efficiënter in het uitbuiten hiervan.  Daarom won de thuisclub met 2-0 de topper in de 3e klasse C. Door deze nederlaag van MVC’19 kan de Maasbreese ploeg de winst van de 2e periode vergeten.

MVC’19 en Budel maakten er een boeiend, levendig en sportief duel van op een perfecte grasmat. Budel had een licht veldoverwicht, maar  de compact spelende Maasbreese ploeg wist zich goede kansen te creëren.  Beide trainers hadden hun huiswerk goed gedaan. Beide defensies gaven nauwelijks kansen weg. In de 17e minuut  strandde een Maasbreese aanval in het Budels strafschopgebied. Met een snelle counter werd Dennis Verstraeten gelanceerd. Lano Engels leek het gevaar af te wenden, maar uit een onmogelijke hoek wist Verstraeten Stan Caris in het Maasbreese doel te passeren.  MVC’19 leek in de 39e minuut op weg naar de gelijkmaker toen Ron van den Kerkhof een terugspeelbal van Dennis Verstraeten onderschepte en doelman Dennis van Gils omspeelde. Toch viel de gelijkmaker niet, omdat een toegesnelde Budelse verdediger met hoofd de bal tot corner kon verwerken. Met 1-0 ging de rust in.

MVC’19-speler Job Peeters (r) had een zware middag tegen Budel-uitblinker Dennis Verstraeten. Foto: Math Geurts Fotografie

Na rust ging MVC’19 op zoek  naar de gelijkmaker Joris Timmermans wist in de 55e minuut keeper Dennis van Gils te passeren, maar zijn schot ging rakelings naast het open doel. MVC’19 ontbeerde een beetje geluk. Vervolgens groeide keeper van Gils in een hoofdrol door met miraculeuze reddingen zijn doel schoon te houden. In de 79ste minuut  kreeg Budel een vrije trap. De in het Maasbreese strafschopgebied opgedoken invaller Luc Nouwen kon de 2-0 scoren.

MVC’19  verloor een slag in Budel, maar de Maasbreese ploeg heeft nog kansen om de nacompetitie te halen. Zondag 6 mei gaat MVC’19 op bezoek bij hekkensluiter FCV in Venlo. Een ploeg in degradatienood kan rare sprongen maken.