Eindelijk eerste thuiszege MVC’19

Auteur: Mat Nellen

MAASBREE – MVC’19 heeft eindelijk haar eerste thuiszege van het seizoen geboekt. De moeizame 1-0 zege op het stugge Laar was verdiend te noemen.  MVC’19 speelde weer als een sterk collectief, dat uitstraalt te willen winnen.

MVC’19 kwam sterk uit de startblokken. In het eerste kwartier werd Laar overbluft door MVC’19. Vooral over de flanken was MVC’19 gevaarlijk. Het was spitsuur in het Laarse strafschopgebied. Doelman Dino Julicher moest herhaaldelijk ingrijpen. Na tien minuten werd het Maasbreese offensief beloond. Een fraaie voorzet van uitblinkende middenvelder Clim Moonen werd door Joris Timmermans tegen het net gekopt. MVC’19 kreeg vervolgens nog, enkele dotten van kansen, maar Daan Peters en Ron van den Kerkhof konden  die niet verzilveren. Laar kroop na twintig minuten uit zijn schulp en er ontstond een mooi voetbalgevecht met veel mannelijke duels. Scheidsrechter Azarfane floot in de geest van de wedstrijd. Laar kreeg ook kansen, maar de MVC’19 defensie bleef overeind ook dankzij goede reddingen van Stan Caris in het Maasbreese doel.  Dat het slechts 1-0 bij rust stond, mocht een wonder heten, maar beide ploegen hebben nu een maal moeite met scoren.

Lano Engels in fel gevecht om de bal. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na rust ging Laar de druk op MVC’19 verhogen. De Maasbreese counters bleven gevaarlijk, maar Daan Peters, Luuk Kempen en Ron van den Kerkhof konden niet de verlossende 2-0 maken. Gelukkig bleef MVC’19 in het slotoffensief van de gasten overeind mede door goed keeperswerk van Stan Caris en de strijdlust van alle MVC-ers in het veld. De moegestreden en iets aangeslagen Joris Timmermans, Daan Peters en Luuk Kempen werden in de slotfase vervangen door Django Peeters, Rob Custers en Erik Schoof. Door de 1-0 zege heeft  MVC’19 aansluiting gekregen met de middenmoot.

Iedere week zal MVC’19, dat qua vorm in stijgende lijn zit, moeten knokken voor de punten. Dat zal zonder middenvelder Clim Moonen moeten gebeuren, die zondag j.l. (voorlopig?) zijn laatste wedstrijd voor het eerste elftal speelde. Gelukkig loopt de blessureboeg  langzamerhand leeg. Zondag 3 december moet MVC’19 op bezoek bij   bij MULO in Helmond. MVC’19 wil daar het goede reeks voortzetten.