Fysiek sterker Haelen slaat na rust toe

De wedstrijd tegen Haelen in Maasbree  leek een kopie van de heenwedstrijd in Haelen. In de eerste helft  een beter MVC’19, dat verdiend op een 1-0 voorsprong kwam en na rust een fysiek sterker Haelen, dat de wedstrijd dicteert en verdiend met 2-1 won.

MVC’19 moest aantreden zonder de geblesseerde aanvaller Rob Custers en allrounder Joost Hesen, maar had wel weer de beschikking over Daan Peters. Trainer Patrick Wolters van Haelen had zijn ploeg goed geïnstrueerd. Ze moesten het combinatievoetbal van MVC’19 proberen te ontregelen. Daarvoor had hij twee spelers min of meer opgeofferd, die als waakhonden Marco Daniëls en Ron van den Kerkhof aan de ketting moesten leggen.

In de eerste helft lukte dat nog niet zo goed, want MVC’19 kreeg enkele goede kansen. Keeper Joey Cuijpers  wist twee zekere doelpunten te voorkomen, toen Joris Timmermans en Ron van den Kerkhof voor hem opdoken. Door deze reddingen voorkwam de 23-jarige Haelense goalie Maasbreese treffers. In de 38e minuut was hij toch geslagen, toen  de Maasbreese middenvelder Bart Crienen een mooie combinatie afrondde.  Aanvallend kon Haelen in de eerste helft geen potten breken omdat Siem van Dijck door MVC-er Jop Peeters aan banden werd gelegd en centrale spits Ruud Eijkenboom de meeste pittige duels van de Maasbreese centrumverdediger Paul van den Kerkhof verloor. MVC’19 ging rusten met een 1-0 voorsprong, maar wist dat Haelen fysiek meer inhoud had.

Daan Peters (MVC’19) passeert een Haelenspeler. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Haelen joeg de hele tweede helft op de gelijkmaker, MVC’19 werd min of meer op eigen helft vastgezet. Siem van Dijck kreeg vleugels en was bij vlagen ongrijpbaar. Aanvoerder  Rick van  der Linden toonde ook meer offensieve daden, terwijl  Ruud Eijkenboom op karakter duels ging winnen. Milan Maessen speelde een dijk van een wedstrijd in verdedigend opzicht.  De Maasbreese keeper Tim van Renselaar moest overuren maakte.  De Haelense gelijkmaker viel in de 66e minuut, toen Siem van Dijck scoorde na een solo. Beide ploegen wilden winnen. De fysieke kracht van Haelen gaf de doorslag. Steeds meer duels werden gewonnen. In de 78e minuut mocht Ruud Eijkenboom de bal in het net tikken. MVC’19 was gesloopt. Deze voorsprong gaf Haelen niet meer uit handen.

MVC’19 was op  waarde geklopt, maar lang treuren kan MVC’19 niet, want donderdag 6 april staat de inhaalwedstrijd tegen HBSV uit Hout-Blerick op het programma. Deze wedstrijd wordt om 19.30 uur in Maasbree gespeeld en zondag  9 april moet MVC’19 op bezoek bij Stormvogels in Siebengewald.